bu takvime göre 570 kişi alıyoruz seneye.
onur bursu olayı ortadan kalkıyor ve tam burslu giren öğrencide yurt parasını ödüyor.
yurt ücretleri aylık 420-600 tl arsı değişiyor
ilk 5000e girenlere 500 tl 5bin 10bin arasına 300 tl burs var ve bu burs 10 ay boyunca disiplin cezası almadığı derslere devam ettiği ve ortalamasının 2,5 üstü oldugu durumlarda veriliyor.
burslar bize verilenlerin aksine 5yıllık veriliyor sonrasını öğrenci karşılamak zorunda...
laptop yerine netbook veriliyor öğrencilere...
Manşet
2010 programlar kontenjanlar ve burslar
Dün aynı konuyu Erhan Hocayla konuştum sanırım bu başlığı gördüğünde gerekli cevapları verecektir.
ilk defa senden duydum ismetim:D çok katı değil sadece yurt hep bir artıydı kalabilirdi onur burslu seçeneği
erhan hocanın oldugu kadar sizin yorumlarınızı da bilmek istiyorum
bursun 5 akademik yılı içermesi oda hazırlık okuyorsa bu da biraz ağır değil mi?kimse bu okula yata yata okurum diye gelmiyor zaten okumak için geliyor ama kalması durumunda eger mühendislik veya işletme okuyorsa 26bin tl vermesi gerekecek
2+4 daha mantıklı bencede heleki geçen sene okulumuza % 50 anadoldudan öğrenci aldık genelde pre ve interden başlandı tahminim ve kur sistemimizin bence en büyük handikapı element ve pinde başlarsan bir kere kaldığında birinde 1.5 sene ötekinde yaz okulu garanti ... bu olaylar birbiriyle bağlantılı hassas bir düzenleme yapılacağını tahmin ediyorum:)
Arkadaşlar burs 1+5 yıl 1yıl hazırlık 5 yıl lisans için...
yurt kontenjanları doldurmak için çok büyük bir artıydı fakat kaldırılmış.bursunda okudugun her yılı karşılaması (kalsan bile) da büyük bir artıydı...
evet burak öyle yazılmış kusura bakmayın arkadaşlar
Bu yeni burs sisteminin 1+5 olması akademik başarıyı artırabilir...
bence akademik başarı konusu muallak ama öğrencilerin kafasında soru işareti bırakacağı kesin..kendi adıma konuşmak gerekirse ben özel veya burslu bir okulda okumak istemiyordum ta ki özyeğinin bursunun kesintisiz olduğunu(8 yıl boyunca) ve yurt imkanı sağlanacağını öğrendiğimde bu fikrim değişti..peki neden soru işareti kalır kafalarında?halk arasındaki izlenimi sizlerde bilirsiniz özel üniversitedeyim dediğinizde yada böyle bi konuşma içerisinde bulunduğunuzda 'ha tamam sen kesin bi sene kalırsın adamlar nerden para kazancak' veyahutta 'hocanın biri takar sana kaldıkça kalırsın, okadar parada boşa gider' görüşü hakimdir.hoş bizim üniversitemiz için bunların hiçbiri geçerli değil fakat bunu dışarıya veya her öğrenciye anlatamayız.
In conclusion(
);akademik başarının artacağı konusunda emin olmamakla beraber öğrencilerin kafasında biran dahi olsa soru işareti kalacağını düşünüyorum..
pdrm sana kesinlikle katılıyorum kimse şüphe etmemeli ben burayı yazarken herkes bursunu kesmiyorlar dimi sorusunu sordu kesiyorlar desem diğer üniverisitelerden farkı kalmaz halk arasında...ayrıca suanda biz isim yapmaya çalışıyoruz bu şartlar altında bana kontenjanlar boşkalabilir gibi geldi....
benim buraya gelmemde ki en önemli sebeb akademik kadronun yanı sıra burslar ve yurt olanaklarıydı...
bu şartlar altında okulun tercih edilme oranı kesinlikle düşer... bir daha gözden geçirilmeli...
İsmet: bu bilgiyi nerden buldun?
onur bursu olayı ortadan kalkıyor ve tam burslu giren öğrencide yurt parasını ödüyor.
yurt ücretleri aylık 420-600 tl arsı değişiyor
ilk 5000e girenlere 500 tl 5bin 10bin arasına 300 tl burs var ve bu burs 10 ay boyunca disiplin cezası almadığı derslere devam ettiği ve ortalamasının 2,5 üstü oldugu durumlarda veriliyor.
burslar bize verilenlerin aksine 5yıllık veriliyor sonrasını öğrenci karşılamak zorunda...
laptop yerine netbook veriliyor öğrencilere...
Onur bursu kalkmiyor. Onur bursu = 0 ucret. Ek olarak ilk sene yurt olmadigi icin 350 TL para verdik. Ikinci sene konukevinde kalma hakki verdik. Bu sene ise girdikleri dereceye gore nakit veriyoruz. Isteyen nakiti kullanip konukevinde kalabilir.
Su anda ilk yil girenlerden ayda 350 TL alip hicbir derse girmeyen ogrencilerimiz var maalesef. Ama biz aylik ucretleri vermeye devam ediyoruz. Bu kesinlikle yanlis. Tahminim herkes buna katilir. Aylik nakit bursu almak istiyorsan ortalaman 2.5 olmali (ilk 10,000e giren bir ogrenci icin hic zor birsey degil). Ogrenci arka arkaya sifir (veya bir) ortalama ile gidiyorsa atilana kadar ben ona aylik vermemeliyim.
Gecmiste verdigimiz burslarin ogrencileri yeteri kadar motive etmedigini gormek cok kolay. Birakin notlari ogrenciler derse gelmiyor. Bu sorumsuzlugun bir yaptirimi olmali. Bu yil burslara sure siniri getirildi. Ustelik de kanimca gayet liberal bir sinirlama. Hazirligi atlayana 5 yil, hazirlik okuyana 6 yil sureyle burs. Burslu ogrenciye FAZLADAN bir yil sure veriyoruz. Okulu cok sevip 5 yildan daha fazla okumak istiyorsa baskasinin yerini isgal ettigi icin ucretini versin. Tabii aslinda biz hic kimsenin para vermesini falan beklemiyoruz. Sadece yatmasini engellemeye calisiyoruz. Bol bol F alan ogrencilere hosgorumuz artik sonsuz degil. 4 yillik programi, yaz okullarini da dusunursen, 3 yilda bitirmek mumkun. Biz 5 yil sure veriyoruz. Daha ne?
Kanimca onemli bir konuyu atlamissin. 179 ogrenciye FULL burs veriyoruz. Ucuncu yilinda bu kadar yuksek oranda full burs veren cok fazla universite oldugunu sanmiyorum. Ilginc bir konu daha var: Isletme ve muhendislikte en yuksek ogrenim ucreti 13,000 TL. Taksitli odeme olanagini ve krediyi dusunursen, bu bizim programlari gayet "maddi yonden erisilebilir" yapiyor.
%75 bursa ne oldu derseniz, YOK kaldirdi. Inanmasi zor gelebilir bu size ama bu sene bizim %75 (veya %70, %60) burs vermemiz yasaklandi. Sadece 100%, 50%, ve 25% burs verebiliyoruz. Ilginc degil mi?
[quote=ismet]burslar bize verilenlerin aksine 5yıllık veriliyor sonrasını öğrenci karşılamak zorunda...
[quote]
bizim giriş yılımızda böyle olsaydı ben tercih etmezdim ki hazırlıkta 1yıl uzattım okulu...sıkıntı.
bizim giriş yılımızda böyle olsaydı ben tercih etmezdim ki hazırlıkta 1yıl uzattım okulu...sıkıntı.
Ahmet, Ismet yanlis birsey yazdi, simdi herkes ona takiliyor. Hazirlik okuyacak olanlara burs 6 yil garanti. Hazirligi 2 yilda bitirdinse, lisans egitimini 4 yilda bitirmen lazim. Unutma, lisans egitimini yaz okullarini ve fazla yuku kullanarak 3 yilda bitirmek mumkun. Yani hala 8-10 dersten kalip da 4 yilda bitirmen mumkun.
ayrıca 5bine yada 10bine giren kaç tane öğrencimiz varki 5bin yada 10binden öğrenci bekleniyor.500 lirayla çekmek ne kadar mantıklı bir yolki?Kaldıki diğer üniversitelerde daha cazip burslar varken...
Ahmet, Ismet yanlis birsey yazdi, simdi herkes ona takiliyor. Hazirlik okuyacak olanlara burs 6 yil garanti. Hazirligi 2 yilda bitirdinse, lisans egitimini 4 yilda bitirmen lazim. Unutma, lisans egitimini yaz okullarini ve fazla yuku kullanarak 3 yilda bitirmek mumkun. Yani hala 8-10 dersten kalip da 4 yilda bitirmen mumkun.
anladım hocam.
Arkadaslar lutfen dogru terimleri kullanalim. Egitim ucreti bursu kesilmiyor. Sizin bahsettiginiz burs kesilmesi isini bazi universiteler uyguluyor. Mesela ortalaman 2.0nin altina duserse egitim ucreti istiyorlar. Bizde boyle birsey yok. Bizde burs her sart altinda devam ediyor. Transfer de olsan, her dersten de kalsan. Sadece hazirligi atlarsan 5 yil, atlamazsan 6 yil limiti var.
Ortalamaya bagli olarak kesilen sey, aylik nakit odeme. Ortalama 2.5un altinda olursa kesiliyor, tekrar gecince yeniden aciliyor. Biz ilk 10,000den girenlerin birak 2.5, 3.5un uzerinde olmasini bekliyoruz/istiyoruz.
hocam merakımı mazur görün ama 3. yılında 179 öğrenciye full burs vermemiz sizin için ve bizim için bir anlam teşkil edebilir fakat üniversiteye yeni adım atıcak olan öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri bu konuyu baz alırlarmı sizce? yani demek istediğim bu üniversite henüz yeni bir üniversite fakat tam burslu öğrenci oranı yüksek diye bizi tercih ederlermi? daha somut yani direkt olarak onlara sunulan burs imkanları onları daha çok cezbetmezmi?
Hocam,tam anlayamadığım bir nokta var.Burs süresi 6 yıla düşmüş sizin söylediğinize göre.Benim merak ettiğim şu; bu değişiklik, sadece okulumuzu yeni tercih edecek olan öğrenciler için mi yoksa 2008 ve 2009 girişli öğrenciler de dahil mi buna? eğer ki dahilse sıkıntı olur diye düşünüyorum.Çünkü biz öss kitapçığındaki burs şartlarını okuduğumuzda 7 sene taahüdü vardı.yani ben de şahsen 7 sene olduğu için tercih ettim.Yanlış anlamayın lütfen 7 sene yan gelip yan yatacam mantığıyla tercih etmedim ben bu okulu.Sadece Bursumu riske atmamak için tercih ettim.Eğer 7 değil de 5-6 olsa öğrenci titreye titreye öğrenim görür.Kaldı ki burs kesildiği zaman 26 Bin Lira'lık bir ücret var.Yani stres olmamak elde değil..
Hocam,tam anlayamadığım bir nokta var.Burs süresi 6 yıla düşmüş sizin söylediğinize göre.Benim merak ettiğim şu; bu değişiklik, sadece okulumuzu yeni tercih edecek olan öğrenciler için mi yoksa 2008 ve 2009 girişli öğrenciler de dahil mi buna? eğer ki dahilse sıkıntı olur diye düşünüyorum.Çünkü biz öss kitapçığındaki burs şartlarını okuduğumuzda 7 sene taahüdü vardı.yani ben de şahsen 7 sene olduğu için tercih ettim.Yanlış anlamayın lütfen 7 sene yan gelip yan yatacam mantığıyla tercih etmedim ben bu okulu.Sadece Bursumu riske atmamak için tercih ettim.Eğer 7 değil de 5-6 olsa öğrenci titreye titreye öğrenim görür.Kaldı ki burs kesildiği zaman 26 Bin Lira'lık bir ücret var.Yani stres olmamak elde değil..
değil tabiki.biz o kurallarla girdik.değişemezki...
hayır canım oyle sey olacağını düşünmüyorum. Nasıl ki ilk yıl girişlilere kesintisiz 350tl burs verilip bu seneki öğrenciler bu uygulamanın dışındaysa, o sene giren öğrencinin koşulları da değişmeyecektir kanaatimce.
hayır zaten öyle bişey olmaz diye düşünüyorum.sonuçt öss kılavuzunda taahüt edilmişşş.yani yazılı ve resmi bir söz verilmiş açık açık=)
Arkadaşlar buraya birşeyler yazarken lütfen daha çok araştırıp daha çok düşünüp yazalım çünkü tercih zamanında tahminimce portalımız aday öğrenciler için büyük bir rehber olacaktır bu yüzden yeni gelen arkadaşların aklını bulandırmamak adına biraz daha dikkatli olalım...
Arjin, konulmus kural degisir mi hic. Merak etme.
Bu konuyu aslinda "F" konulu mesajimda epey bir tartismistik--ogrenciler icin ne turlu ceza/odul mekanizmalari kurabiliriz diye. Istersen arayip bir bak. Simdilik daha cok odul mekanizmalari kurguluyoruz, ve alinan F'lerin yeterli ceza oldugunu dusunuyoruz.
tekrar özür diliyorum yanlış yazdığım için lütfen herkes iyice okusun 1 yıl kalma hakkı verildi öğrencilere(opsiyon
).yurt konusu öğrenci toplamak için sıkıntı olmayacak mı hocam?bu okula giren kaç öğrenci ilk 10000deki sonuçta?
erhan hocam bir de bu broşürü dağıtmayı düşünüyor musunuz veya herkesin bulabileceği bir yere koymayı ben açıkçası servisin birinden koltuğun altından aldm 
).yurt konusu öğrenci toplamak için sıkıntı olmayacak mı hocam?bu okula giren kaç öğrenci ilk 10000deki sonuçta?Ismet simdiye kadar sunmadigimiz bir fayda sunuyoruz ilk 10,000e. Diger okullara bakarsan genellikle daha yuksek odulleri daha kucuk guruplara veriyorlar (ilk 100e, ilk 1000e falan). Bir de biz ogrenciyi para ile satin almaya calismiyoruz. Baska bir okul daha cok para verdi diye gidecek olan gidebilir--boyle kotu bir kariyer karari verilmemeli. Biz ilk 10,000e giren ogrenciye son derece kaliteli bir egitimi bedava sunmanin yaninda, masraflarini da karsilayabilmesi icin ufak bir odeme yapiyoruz.
Ogrenci ilk 10,000den degilse bu odemeyi yapmiyoruz. Mesela 20,000. ogrenci bizim ayarimizda bir okula zaten tam burslu giremez. Yani bu gurup icin tercihler arasinda en cazibi zaten biziz.
Arkadaslar, bu kararlari ciddi calismalar sonunda veriyoruz. Gecen seneki verileri son derece dikkatli bir sekilde analiz ettigimize emin olabilirsiniz. Isterseniz bu konuda da bir forum yapabiliriz.

Ismet, biraz sabret kardesim. Gordugun sey bir "pre-print." Karar mutevelliden yeni cikti. Antepe giden tanitimcilar kullanabilsin diye alelacele bir brosur bastirdik. Full brosur de basilacak webe de konulacak. Bizim profesyonel oldugumuzu ve ne yaptigimizi bildigimizi varsayarsan yanilma ihtimalin oldukca dusuk olur.
Anlamadim pdrm. Ogrenciler bizde burslu okuyacagina baska okulda parali mi okur diyorsun? Olabilir tabii. Bence cok iyi bir karar olmaz ama saygi duyarim.
Herkese daha cok para mi verelim diyorsun? O zaman daha az kisiye full burs verebiliriz. Bizim mutevelli heyeti tercihini bu yonde kullandi. Bence dogru yapti.
Paranin sonsuz olmadigini unuttun galiba. 
Ahmetcim, sordugun icin soyluyorum. Ilk sene isletmede 30 ogrenciyi burslu aldik. 350 TL nakit odeme ile. 30 ogrencinin 12 tanesi ilk 10,000den idi. Bunu ilk senemizde yaptik. Yani yeni acilan bir okul olarak bile ilk 10,000den 12 ogrenci aldik.
Ikinci sene nakit odemeyi kaldirdik, bedava konukevi dedik. Isletmeye 20 tane full burslu aldik. 6 tanesi ilk 10,000den idi.
Bence ogrenciler nakit odemeyi konukevine tercih ediyor. Bu yuzden bu sene yine nakite donduk. Ama belirli bir basari cizgisi cektik. Kac kisi alacagimizi zaman gosterecek.
Diger universitelerde kac kisiye burs verildigine ve ilk kaca ayrica para verildigine de sen bak istersen.
Ah şöyle bir kişi ilk 1,000 den gelse ne güzel olur anlatamam. Hocam sanırım burada sizin faktörünüz etkili ve hazır Birey Dershanesi öğrencileri de buradayken 

Oleg, ilk 1,000e ucuk kacik oduller veriliyor. Mesela bir universite ilk 100e girenlerden kendisine gelenlere 1,500 TL burs vermekle kalmiyor 50,000 TL de odul veriyor. Ben bunu cok yanlis buluyorum. Boyle bir yarista yokuz.
Ilk 1,000e giren ogrenciler risk alma konusunda biraz tutucu davraniyor. En iyi olarak algilanan devlet universitesini kazanan bir ogrencinin bizi tercih edecegi gunleri gorecegiz ama bu gunleri gormek biraz zaman alacak. Bizim mezunlar piyasada kapis kapis gittigi anda bu is biter. O zamana kadar biz isimize dort elle sarilip calismaya devam edecegiz. Risk alan ogrenciler kazancli cikacak tabii--bu da sizin sansiniz.
erhan hocam istanbulda 2.senesini yaşayan öğrenciler parayı tercih ediyor fakat yeni gelenler yurt istiyor.bu konuda yanlış mıyım hocam?yoksa yurt tahmininizden fazla mı masraflı oldu?
Hocam,başarısını paraya çevirmek isteyen öğrenciler peşinden koşmak yerine, başarısına başarı katmak ve ideallerini gerçekleştirmek isteyen yani Bizim üniversite gibi düşünen öğrenciler peşinden koşmak lazım.KEndimden örnek vereyim.Bu üniversiteyi ne TV ne de Gazete reklamlarında buldum.İnternetten ekonomi dünyasını takip ederken ve birgün tesadüfen Hüsnü Özyeğin'i merak edip Google ettiğim zaman bulabildim burayı.Sonra bu okulun kuruluş sürecini okudum.Tabiii Hüsnü Özyeğin ismi ve hocaların kariyeri de etkiledi doğrusu.Şimdi soruyorum hocam;araştırmacı ve istekli öğrenci bulmak için ödül ve para düşünen öğrenci peşinden koşmak yerine bu profilde öğrencilerle çalışıp başarı yakalamak daha doğrusu değilmi? zaten başarı yakalandığı zaman başarılı öğrenciler kendiliğinden gelir.Örnek
''04 Ağustos 2008 Pazartesi 09:01
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Saydam, mezunlarının 2006 ve 2007 yıllarındaki KPSS'de genel olarak Türkiye birincisi olduklarını, bu yıl da öğrencilerinden benzer başarıyı beklediklerini söyledi.''
Şu yukarda gördüğünüz kısa örnek de dediklerimi haklı çıkarabilir diye düşünüyorum.adı geçen mezunlar O sene Matematik Öğretmenliğinde kendi okullarını Türki birincisi yapmıştır.Peki neden daha daha yüksek puanlarla Boğaziçi,ODTÜ ve Hacettepe Ünv gibi ÜNv lere yerleşen öğrenciler kendi okullarını birinciliğe yerleştirememişler?
Yanlissin Ismet. Yukarida anlattim ya. Ilk sene nakit verdigimizde ilk 10,000den daha fazla ogrenci cektik. Ikinci sene konukevi verdigimizde daha az cektik. Tercihi etkileyen baska faktorler de var tabii.
Bir de su var: konukevi verdiklerimizin yarisi bunu kullanmadi. Ama nakit verdiklerimizin hepsi parayi aliyor. Bence nakit konukevinden daha etkili. Isteyen nakiti konukevi icin kullanabilir.
Iste biz de bunu yapiyoruz. baska okullar gibi 1,000 veya 1,500 vermiyoruz. Amerika seyahati, araba dagitmiyoruz. Sadece makul bir aylik ucret veriyoruz. Gecen sene sunu farkettik: bir gurup ogrenci full burslu kazanabilecegi halde bizi yazamadi cunku ailelerinin onlari okutmak icin verebilecekleri hic para yoktu. Bu sene bu ogrencilerden ilk 5,000e veya 10,000e girenleri cekebilmek istiyoruz. Idealleri gerceklestirebilmek icin bazilarinin yemek parasina bile ihtiyaci var. Iste bu guruba destek olmaya calisiyoruz.
970 öğrenci civarında olacağımız şu an beni gerçekten dehşete düşürdü. 400 kişi olduğumuz halde kapıdan girerken bile uzun kuyruklar oluşuyor. Gerçekten sabahçı öğlenci sistemi mi olacak yani?
okul girişi capitol kapısı gibi olsa2 parçaya ayrılsa 4 değil daha hoş olur ve daha kullanışlı:) buda trafiği azaltır biraz:D
Bence döner kapı gereksiz onun yerine normal ve büyük bir kapı yapılabilir ayrıca kapıdaki kart okuyucu bankoların sayısıda artırılabilir...
Ikinci kapiyi da acacagiz. Merak etme. 
SELI'de sabahci/oglenci benzeri birsey olacak. Sizler icin degil.
Aslinda SELI bile sabahci/oglenci demek dogru degil. "Sabahci"lar okulda ders yaparken "oglenci"ler okula yakin bir oditoryumda "universiteye giris" dersinde olacaklar. Ogleden sonra da tersi olacak. Haftada iki gun.
gereksiz değil.O kapılar sayesinde soğuk hava içeriye daha az giriyor.Özellik soğuk kış günleri için düşünülmüş bir kapı.Bende senin gibi düşünüyordum ama nedenini öğrenince anladım gerekli olduğunu.
Ilk basta doner kapi yapmamistik (acilir/kapanir kapi idi), iceriye cok soguk girdi. Sonra epey bir masraf edip doner kapi yaptirdik.
Arkadaslar 550 yeni ogrencinin 500 tanesi SELI'de olacak (tahminen) ve onlar 250ser 250ser okulda olacaklar. Yani bina nufusunu gozunuzde buyutmeyin. Bir de unutmayin, bu binada bizden once 1200 kisi calisiyordu.
döner kapı kullanışsız 3 kişi bir bölmeye giremiyor onun yerine 2 bölme yapsak geniş geniş?
Aslinda SELI bile sabahci/oglenci demek dogru degil. "Sabahci"lar okulda ders yaparken "oglenci"ler okula yakin bir oditoryumda "universiteye giris" dersinde olacaklar. Ogleden sonra da tersi olacak. Haftada iki gun.
hocam "okula yakın bir oditoryum" derken,okul dışında bir yerde mi yaplacak bu ders?
Hocam aslında kapıdan daha ziyade yemekhane ve kafeterya bizim gözümüzü korkutuyor şimdi dahi 9.50-10.00 arasındaki tenefüste kafeteryada çok uzun bir kuyruk oluyor.
Ayrıca hocam Abbas Güçlünün programından sonra hazırlık öğrencilerine hergün okul dışında bir sunum vereceğinizi söylemiştiniz hocam bu gerçekten gerekliyse içeriği tam hatırlamıyorum ama isteğe bağlı olarak şimdiden başlasak?
Ayrıca içeriye soğuk girmemesi için çok güçlü hava perdeleri var onlar takıldığında enerji masrafını bilemem ama soğuk havanın içeri girmesi önlenebilir.
hocam "okula yakın bir oditoryum" derken,okul dışında bir yerde mi yaplacak bu ders?
okul dışında ama okula çok yakın biyerde bir şirketin oditoryumuydu yanlış hatırlamıyorsam.

hocam yanlışım yok dimi?arkadaşalardan da yorumlarını bekliyorum açıkcası bana isim yapmaya çalışan bir üniversite için çok sert geldi bu seçenekler...