Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

SEC 201'de Devamsızlık Sınırı Belirlemek

2 posts / 0 new
Son gönderi
buyldrm
buyldrm kullanıcısının resmi
Gönderiler:
SEC 201'de Devamsızlık Sınırı Belirlemek

Selcen Hoca'nın kendi sayfasındaki SEC 201 yorumlarından sonra bu başlığı açıyorum:

Sevgili arkadaşlar,

Önce bu SEC 201 nedir, onu anlatayım:

Sektörlere Giriş adındaki bu ders de pek bir olay değil aslında diğer derslerin yükümlülükleri düşünülürse. Çeşitli sektörlerden gelen konuşmacıların konferanslarını dinliyorsunuz ve bunlardan kendinize pay çıkarıyorsunuz. Fakat burada önemli nokta devamsızlıktan kalmak, ya da dersi geçmek. İki seçeneğiniz var yani, öyle not filan da almıyorsunuz: S (Başarılı) ya da U (Başarısız). İki kredilik bu ders, not ortalamanıza da etki etmiyor anladığım kadarıyla.

Selcen Hoca SEC 201'in ilk dersinde size soracak: "Devamsızlık sınırını beraber belirleyelim. Kaç olsun?"

İşte bu cümlenin anlamı şudur: Kaç derse gelmezseniz kalmak isterseniz? Şimdi bir düşünün bazı üniversitelerde 2-3 filan. Biz bunu kendi adımıza 5 olarak belirledik. 5 dersten fazlasına katılmazsanız kalıyorsunuz. Fakat sene sonunda baktık ki, birçok arkadaş kendi dediğimizi unutup dersten kalmış. Yani demem o ki mümkün olduğunca yüksek tutun bu sınır meselesini. Ben 20 filan öneriyorum. Ki toplamda sanırım bu ders vardır bir dönemde. Bence herkes 20 önerirse, Selcen Hoca kabul eder. Hatta bence siz bir deneyin, dersi kaldırmayı önerin. Belki bu bile kabul edilebilir. Öyle de demokratik bir hocadır Selcen Hoca Laughing out loud Tongue

Son söz: Aman dikkat!

UtkU
UtkU kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Valla uğur haklısın aslında açılış 20'den başlamalı ama açık artırma tarzı yükselmeli düşmemeli Laughing out loud
Fakat kötü bir sonuç da doğurabilir bu olay. Mesela bir genel müdür geliyor, dinleyen kimse yok! Öğrenci milletini çok da rahat bırakmamak lazım Laughing out loud:D

U.ÖNCÜ