Regular 1. sınıflar olarak ilk finalimizdir. sınavın Farmville denilen gerizekalı oyunun üzerine olması gerçekten sinirlerimi fena şekilde bozdu. çok rahat yapabileceğim soruları belki bu nedenle yapamadım. Sınavda en az 15-20 dakika olayı anlamakla ve "Farmville" terimlerini sözlükten bakıp anlayabilmem ile geçti. 15-20 dakika içerisinde en az 10 puanlık daha soru cevaplayabilirdim. Jason, soruların farmville oynamakla bir alakası olamadığını söyledi. evet belki soruları cevaplayabilmek için o gerizekalı oyunu oynamak gerekmiyordu ama 2 örnek vermek istiyorum;
1) Bu sınav eğer basketbol üzerine yapılsaydı sonuç kendi açımdan ne olurdu?
turnover, ribound, 3 second violation, lay up, slamdunk basketbolda kullanılan terimlerin bir kaçı ve bunların ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kimse basketbolla alakadar olmak zorunda olmadığı için, basketbolla alakası olmayan arkadaşlar soruları benim kadar hızlı anlayabilir mi? bence hayır.
2) Bu sınav eğer makyaj üzerine yapılsaydı sonuç kendi açımdan ne olurdu?
makyaj yapmanın ne olduğunu anlayana kadar, malzemelerin isimlerini terimleri anlayana kadar bayan arkadaşlar bence en az 10 soruya cevap verebilmiş olurdu diye düşünüyorum.
Çok sık kullanılan bir tabiri hatırlatmak istiyorum; "Soruyu anlamak cevabın yarısıdır."
Şimdi sormak istiyorum, bu verdiğim örneklerle bugünkü sınavın bir farkı var mıydı? Farmville oynamak zorunda mıyım ben ve o terimleri bilmek zorundayım? Hayır! 3 tane farklı kelimenin sözlükten karşılığa baktım, birisi toprak parçası, biri sürülebilir arazi, biriside tarla demekmiş. bunların arasında ne fark var, Türkçe olarak bakarsak yok ama oyun içinde; hepsi birbirini kapsayan küçükten büyüğe sıralanan araziler.
Ayrıca hocaların derste birçok öğrenci oynuyor diye yakındıkları bir oyun acaba bu oyun oynayan öğrenciler için bugünkü sınavda bir avantaj haline gelmedi mi? şahsen 1-0 yenik başladğım bir maç gibiybi bugünkü sınav. eğer gerçekten soruyu anlamak cevabın yarısıysa cevabın yarısı verilmiş olmadı mı oyunu oynayan arkadaşlar için. Belki çok düşük bir not almayacağım, ortalamanın üstünde bir not alacağımı düşünüyorum ama BUS101 FİNAL SINAVINI KINIYORUM.

:)

bildiğin zor bir sınavdı bunu da kimsecikler inkar edemez. çok sözlük kullanmak zorunda kaldım. çok boşum var. fail olabilirim sınavdan. dürüst oluyorum sınava çalıştım ama anladım ki eğer daha fazla çalışabilseymişim bile yapamazmışım. belli konseptlerin oturmadığını düşünüyorum kafamda. hiçbir şekilde Jason'ı suçlamıyorum çünkü ne kadar yardım ettiğini biliyorum çok saolsun ben olsam bu kadar uğraşmazdım öğrencilerle ve bu yüzden de kendimden utanıyorum çünkü onun benden beklediği performansı sınavda gösteremedim yani emeğinin karşılığını veremedm. yine de kendi de biliyordu ki sınav zordu. acı çektim.
+ Oh my God! They killed Kenny!
- You Bastards!