Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

BUS 101 2009 Final

14 posts / 0 new
Son gönderi
MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:
BUS 101 2009 Final

Regular 1. sınıflar olarak ilk finalimizdir. sınavın Farmville denilen gerizekalı oyunun üzerine olması gerçekten sinirlerimi fena şekilde bozdu. çok rahat yapabileceğim soruları belki bu nedenle yapamadım. Sınavda en az 15-20 dakika olayı anlamakla ve "Farmville" terimlerini sözlükten bakıp anlayabilmem ile geçti. 15-20 dakika içerisinde en az 10 puanlık daha soru cevaplayabilirdim. Jason, soruların farmville oynamakla bir alakası olamadığını söyledi. evet belki soruları cevaplayabilmek için o gerizekalı oyunu oynamak gerekmiyordu ama 2 örnek vermek istiyorum;
1) Bu sınav eğer basketbol üzerine yapılsaydı sonuç kendi açımdan ne olurdu?
turnover, ribound, 3 second violation, lay up, slamdunk basketbolda kullanılan terimlerin bir kaçı ve bunların ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kimse basketbolla alakadar olmak zorunda olmadığı için, basketbolla alakası olmayan arkadaşlar soruları benim kadar hızlı anlayabilir mi? bence hayır.
2) Bu sınav eğer makyaj üzerine yapılsaydı sonuç kendi açımdan ne olurdu?
makyaj yapmanın ne olduğunu anlayana kadar, malzemelerin isimlerini terimleri anlayana kadar bayan arkadaşlar bence en az 10 soruya cevap verebilmiş olurdu diye düşünüyorum.
Çok sık kullanılan bir tabiri hatırlatmak istiyorum; "Soruyu anlamak cevabın yarısıdır."

Şimdi sormak istiyorum, bu verdiğim örneklerle bugünkü sınavın bir farkı var mıydı? Farmville oynamak zorunda mıyım ben ve o terimleri bilmek zorundayım? Hayır! 3 tane farklı kelimenin sözlükten karşılığa baktım, birisi toprak parçası, biri sürülebilir arazi, biriside tarla demekmiş. bunların arasında ne fark var, Türkçe olarak bakarsak yok ama oyun içinde; hepsi birbirini kapsayan küçükten büyüğe sıralanan araziler.
Ayrıca hocaların derste birçok öğrenci oynuyor diye yakındıkları bir oyun acaba bu oyun oynayan öğrenciler için bugünkü sınavda bir avantaj haline gelmedi mi? şahsen 1-0 yenik başladğım bir maç gibiybi bugünkü sınav. eğer gerçekten soruyu anlamak cevabın yarısıysa cevabın yarısı verilmiş olmadı mı oyunu oynayan arkadaşlar için. Belki çok düşük bir not almayacağım, ortalamanın üstünde bir not alacağımı düşünüyorum ama BUS101 FİNAL SINAVINI KINIYORUM.

if you want an advice, death is enough...

HzL
HzL kullanıcısının resmi
Gönderiler:

bildiğin zor bir sınavdı bunu da kimsecikler inkar edemez. çok sözlük kullanmak zorunda kaldım. çok boşum var. fail olabilirim sınavdan. dürüst oluyorum sınava çalıştım ama anladım ki eğer daha fazla çalışabilseymişim bile yapamazmışım. belli konseptlerin oturmadığını düşünüyorum kafamda. hiçbir şekilde Jason'ı suçlamıyorum çünkü ne kadar yardım ettiğini biliyorum çok saolsun ben olsam bu kadar uğraşmazdım öğrencilerle ve bu yüzden de kendimden utanıyorum çünkü onun benden beklediği performansı sınavda gösteremedim yani emeğinin karşılığını veremedm. yine de kendi de biliyordu ki sınav zordu. acı çektim.

+ Oh my God! They killed Kenny!
- You Bastards!

coldboy
coldboy kullanıcısının resmi
Gönderiler:

* Aynı gün fizik sınavımın olması sebebiyle, bir ekranda son kez fiziğe bakmak için açtığım slaytlarım, diğer ekranda business ödevlerinin solutionları bulunmaktaydı.

* Fizikten kroşe beklerken business dan yemek çok acı oldu.
Ters köşeye yattım çok fena.

* Jason çok iyi niyetli ama adaletsiz bi sınav olduğunun kanısındayım ben de.

* Sınavı yapabildiğim kadar yaptım ama ne acı ki multiple choice kısmı hariç hiç birinden emin değilim. Çünkü hayatımda farmville oynamadım ve konseptini bilmiyorum...

Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu yaratmaktır...

mikaild
mikaild kullanıcısının resmi
Gönderiler:

yorumlara göre curve düşük çıkçak,belki ordan kurtarırız arkadaşkar Smile:)

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

geçen sene bize de girdi bu sınav ama bu kadar kalın değildi sanırım..sınavdan sonra mutlu bir kişiye rastlamak oldukça zor oldu o gün..farmville konusunda soru sorulması ise cidden bir dezavantaj-oynamayanlar için..her sıanvda bilinmeyen bi konu hakkında soru çıkabilir ancak sınıfın çoğunun biliyor olması curve'ün yükselmesine sebep olacaktır..bu nedenle adaletsizlik yapılmış diyebiliriz..

YK.

mikaild
Gönderiler:

Farmville oynamamız extra puan değil sadece extra zaman kazandırdı.Öncelikle bunu söyleyeyim. Biz sadece bazı sorulara işlem yapmadan cevap verdik ancak o sorulara basit işlemler sonucunda da zaten ulaşılabilirdi.(Sınav basitti demek istemiyorum tabi ki resmi ''kalma'' için CMS i bekleyen biri olarak).Sonuçta bitti,gitti hepimize geçmiş olsun...

MaSteR
Gönderiler:

Extra zaman demek extra puan demektir bence... başka açıklaması yok abi...

mikaild
Gönderiler:

Valla ben zamanında kütüphanede ''başla şu oyuna'' diye seni uyardığım için içim rahat Smile

MaSteR
Gönderiler:

gelme daha fazla üstüme mikaiiiiiilll....

mrgkhnshn
mrgkhnshn kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Aslında mantık olarak derste yaptıklarımızdan pek farkı yoktu ama gerçekten benim gibi hayatında farmille görmemiş biri için gerçekten sıkıcıydı. Ali Naci 'nin dediği gibi, o toprak olayını zor çözdüm ben de. Hatta exp ne demek diye 15 dk ona baktım, tarla sayısımı bu falan diyesim oldu artık. (MEĞER TAHTAYA YAZILMIŞ). sonuç olarak berbat bir sınavdı. vizede aldığımın yarısı kadar belki alabilileceğim sınavdır.

Not: hiç farmille oynamadım,bu saatten sonra adını bile duymak istemiyorum, okulda oynayan görürsem iyi olmaz:p

kubrick
kubrick kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Farmville konsepti bus 101 e çok uygun olmuş ,akıllıca, lakin konsepti bilmeyenleri de düşünüp iki gıdım açıklık getirilseymiş ek notlarla çok daha iyi olcakmış.. tabii ki oynasaydım kesin yapardım hepsini ya da oynayanlar soruları kesinlikle çözmüştür diyemem ama çözümlerle uğraşmak yerine olayı anlamaya uğraşmak moral bozucu oldu benim için..
kendimce yarım saat bi alana sadece bir tohum mu ekiliyomuş o saatler harmanlama saati miymiş neymiş o kadar yanındaki ekranları doldururken" niye merak edipte neyin nesiymiş şu oyuuun demedin kübbraaa" dediydim.. düşüne düşüne yedim bitirdim kendimi olayı anladığım zaman biraz geç olmuştu sanırım Smile Jason'ı da o bedbahtlık içinde sorduğum sorularla boğdum durdum.. Bu sınavda az biraz güveniyordum kendime ama midterm den çok daha kötü geçti.. kimseyi suçlamıyorum yine de, çok fazla ilgilenen olduğu için bir iyilik yapmak istemiş sanırım Jason, geçen senenin finalinde de rövaçta olan şeyler konsept olmuş.. Ne kadar kötü geçirsem de sınavı, hangi okulda Farmville, Gossip Girl ya da X-Men final konsepti olabilir ki bu anlamda takdir ettim..
ama şu da var ki; ne kadar rövaçta olursa olsun, belki ilgilenmeyenleri de düşünüp konuya biraz açıklık getirilseymiş daha iyi olabilirmiş..
zira giden gitmiş herkese geçmiş olsun!

Mavi
Mavi kullanıcısının resmi
Gönderiler:

final sonuçlarına göre ortalaması 26. en yüksek derecesi 65 olan sınav. bende 43.5 alarak yırtmışım. ama madem böyle dibe yakın bi curve bekleniliyor, neden böyle zor bi sınav diye de sormak lazım sorumlulara.
43.5 alarak sınavı ortalamanın üstünde geçmek ceza mı ödül mü anlayamıyorum.

MaSteR
Gönderiler:

ortalama 21 diye biliyorum bende...

HzL
HzL kullanıcısının resmi
Gönderiler:

ortalama 26. bense hala notuma bakamadm korkudan. geçmşler olsn

+ Oh my God! They killed Kenny!
- You Bastards!