Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

haftanın en iyileri

5 posts / 0 new
Son gönderi
tge
tge kullanıcısının resmi
Gönderiler:
haftanın en iyileri

sol tarafta görülen şahane bir fasilite olan haftanın en iyileri, bize içinde bulunduğumuz hafta boyunca en çok entry/giri giren ilk 10 kişiyi göstermektedir. Kafada oluşan soru ise neden haftanın en aktifleri, en çok yazanları değil de haftanın en iyileri diye bir yazı kullanılmış.

Niceliğe verilen önem acaba niteliğe de veriliyor mu diye merak etmek, haftanın en aktifleri, haftanın en çalışkanları, haftanın en çok yazanları vs. yerine neden haftanın en iyileri tanımı kullanılmış diye sorgulamak ise fazla yorucu bir eylem olmamakta, gayet basit bir soru şeklinde akla gelmektedir. Cevap olarak sözlük sahiplerinin kendin pişir kendin ye stilini uygulama ve ödüllendirme isteği akla gelebileceği gibi iyimser bir tahmin ile aktifliği arttırma çabası da elbette göze çarpmaktadır.

elbette iyimser tablodan devam edip en fazla yazan üyenin en iyi olma hazzına kavuşmasını isteyen yönetim, yazılanları beğeniye sunarak en sevilen yazıyı haftanın en iyisi kabul edip, yazarını da haftanın en iyi yazısının sahibi olarak gösterebilirdi, basit bir facebook sistemiyle ismet'in yazısını 32 kişi beğenmiş yaklaşımı, fenerbahçe maçı hakkında 8 şey yazarak haftanın en iyisi olma yaklaşımını alt üst edebilirdi. ancak o bile elbette ne kadar sağlıklı olurdu farklı bir tartışma konusudur.

her şeyin ötesinde, üniversite öğrencilerinin paylaşım ortamında belli bir kritere dayalı en iyiyi seçme ve gösterme isteğinin sebepleri, lise forumlarındaki aramızda en büyük metalci kim tartışmalarından pek de ileri değil gibi görünmektedir.

ebe beyin
ebe beyin kullanıcısının resmi
Gönderiler:

bu yazıyı bir kişi beğendi yaklaşımı

Khalen
Khalen kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Yukarıdaki yazıya katılmakla birlikte, bunun haricinde başka olumsuz yönleri de var bu "Haftanın En İyilerinin". O listede birinci olmak adına gerekli gereksiz bir ton entry/giri var. Çoğu eleman yazacağı konularda seçici olmak istemiyor bu liste yüzünden. Her başlığa sazanlama atlıyor; alakalı alakasız bir ton yazı yazıyor. Sadece bir şeyler yazmış olmak için yazan insan ve dolayısıyla onların yazdıkları entryler/giriler artıyor. Nitelik devamlı artarken, nicelik devamlı azalıyor.

Kişisel olarak da; o listede kendi adım gözükmesin diye, yorum yapmak istediğim başlıklara bile yorum yapasım kaçıyor. Çok itici bir şey bence o listede kendi adını görmek. Hele bir ara o listede birinciliğe oynuyordum ki hayatı sorgulamama neden oldu. Uzun süre portala girmedim benden birileri daha fazla yazsın diye.

Portal nicelik değil de niteliğe önem vermeye başlamalı artık. Bunun için de diğer sözlüklerde ki gibi "Beğendim/Beğenmedim" gibi kişisel oy kullanabileceğimiz buttonlar olmalı. Haftanın en iyisi de en çok yazan değil; diğer okuyucular tarafından en çok beğenilen olmalı.

justice's lost, justice's raped, justice's gone...

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bir ara beğendim/beğenmedim butonları konulmuştu ama bazı arkadaşlarımız bundan rahatsız olduğunu belirtti ve kaldırıldı. Bu listeninde kaldırılması çok zor bir şey değil. En kısa zamanda kaldırılabilir.

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

tge'nin edebi yaklaşımını çok beğendim..sanırım bir eleştiri ancak bu kadar güzel ifade edilirdi..son derece haklısın bu konuda ama hatırlarsanız beğendi beğenmedi butonları çok tartışıldı ve büyük çoğunluk da kaldırılmasını istedi. Eğer çok rahatsız edici bir durumsa bu kısım portaldan kaldırılabilir ya da daha iyi bir öneriniz varsa bu konu üzerinde teknik arkadaşlar çalışabilirler..

YK.