Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

BOYKOT

22 posts / 0 new
Son gönderi
Khalen
Khalen kullanıcısının resmi
Gönderiler:
BOYKOT

Portalın açılmasından bu yana birçok kişi çeşitli haksızlıklara uğradı. İlk zamanlarda bunu sitenin yeni kurulmasına veya Admin/moderatörlerin deneyimsizliğine verip, uğradığımız haksızlıkları görmemezlikten geldik. Fakat şu anda öyle bir duruma geldi ki portal, belirli bir grup insanın, yazarların yazılarını istedikleri şekilde değiştirebildiği, kimsenin de bunu denetleyemediği bir yer oldu.

- İnsanların yorumlarının moderatörler tarafından keyfi bir şekilde düzenlemesi veya silmesi,
- “Sözlükte siyaset konuşulsun mu konuşulmasın mı?” diye anket yapılmasına rağmen ki evet oyları öndeydi, anketin sonuçlarının hiçbir zaman açıklanmaması, bugün de tamamen keyfi bir kararla siyaset konuşulmasının yasaklanması,
- Moderatör alımının yapılacağının duyurulmasına ve çeşitli arkadaşların aday olduğunu Yusuf’a mesaj atarak bildirmesine rağmen herhangi bir geri dönüş yapılmadığı ve yeni seçilenin veya seçilenlerin ne şekilde moderatör olduğunun bilinmemesi,
- Hala portalda kimlerin görevlerinin ne olduğunun kullanıcılara açık bir şekilde bildirilmemesi,
- Sitenin kuruluşundan itibaren tarafını net bir şekilde belli eden tavrından,
- Okul öğrencilerini ortak bir paydada buluşturamamasından dolayı,

portalı süresiz bir şekilde takip etmeyeceğimizi ve yazı yazmayacağımızı bildiririz.

Khalen
Sercan
Merth
Sercan
Hmpfs
Uğuray
Eren Gültekin
Tge
Buyldrm
Erdy
His
yasin
k.s.v.a.
ebe beyin
mert anıl
emreışık

justice's lost, justice's raped, justice's gone...

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bu portalın ortak bir paydada buluşabilmesi için elimden geleni yaptım, her türlü iyi niyetimi de sundum ancak beni anlamamakta israr eden arkadaşlar oldu..sanırım derdimi de kimseye anlatamıyorum..bu saatten sonra ne yapsam bazılarının fikri de değişmeyecek..kararlarınıza saygı duyuyorum arkadaşlar..

Khalen
Sercan
Merth
Sercan
Hmpfs
Uğuray
Eren Gültekin
Tge
Buyldrm..

hepinize portala katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum..

YK.

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Şu anda moderatör olmasam da konuların hepsi beni de ilgilendiriyor;

Anket sonuçları sürekli ana sayfada idi ve EVET oyları çoğunluktaydı.
Moderatörlük için kim gelmişte geri dönülmemiş?
Silinen veya düzeltilen yorumlar ilk başlarda dediğiniz gibi acemilikten yanlış oldu ancak daha sonra silinen veya düzeltilen tüm yorumlar ya şikayet yada forum kurallarına uymadığından işleme tabi tutulmuştur.
Okul öğrencileri ortak bir payda da buluşması siyast konuşarak zaten sağlanamaz.
Portal hala değişim aşamasında olduğundan daha tam olarak kimin ne görev yaptığı da tam olarak oturmamıştır.

Boykotunuza şahsım adına saygı duyuyorum...

coldboy
coldboy kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Yazılan fiilerin bire bir yapıldığına şahit oldum... Ama bence bu işi bir adım daha ileri götürüp, tamamen kaçmak yerine tabir-i caizse okulun adına leke süren bu yasaklamalara karşı okula bir bildirimde bulunalım (ne de olsa okulun ismi ve database i kullanılıyor burada)

Böyle bir yasakçılığa ve usluba okulun da tahammül edeceğini düşünmek istemiyorum zaten... (Yapılan oylamaya rağmen)

Cem

Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu yaratmaktır...

Ali Altuntaş
Ali Altuntaş kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bugün boyunca neden siyaset olmaması gerektiği ile ilgili yüzlerce kelime yazdım. Bunun portalı daha iyiye götüreceğini ve nasıl olacağını defalarca anlattım. Siyasetin ortak paydayı yok ettiğini defalarca söyledim. Ama hala siyaset olsun deyip birde " Ortak paydada buluşturamıyor " diyorsanız, Kararınıza sonuna kadar saygı duyuyorum.

MaSteR
Gönderiler:

coldboy yazmış:
Yazılan fiilerin bire bir yapıldığına şahit oldum... Ama bence bu işi bir adım daha ileri götürüp, tamamen kaçmak yerine tabir-i caizse okulun adına leke süren bu yasaklamalara karşı okula bir bildirimde bulunalım (ne de olsa okulun ismi ve database i kullanılıyor burada)

Böyle bir yasakçılığa ve usluba okulun da tahammül edeceğini düşünmek istemiyorum zaten... (Yapılan oylamaya rağmen)

Cem

Bence anayasa mahkemesine götür hazır akp daha ele geçirmemişken. Belki yürütmeyi durdurma kararı alırlar Smile

MaSteR
Gönderiler:

Ama pardon ya şu anda şahsi olarak başvuramıyosun. Ama bak ihtimal var. Eğer evet çıkarsa o zaman başvurabileceksin Smile

erdy
erdy kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Boykot'a katılıyorum

MaSteR
Gönderiler:

erdy yazmış:
Boykot'a katılıyorum

Saygılar kardeşim...

acanyegen
acanyegen kullanıcısının resmi
Gönderiler:

belirtilen sebeplerden dolayı bu platforma katılmayı bırakmıştım. bu boykot ile de resmen bıraktığımı söyleyebilirim. üniversite platformlarında öğrencilerin ortak bir paydada buluşması zorunluluğu olduğuna inanmıyorum. bir üniversite zıt kutuplarda, çeşitli düşünce yapılarıyla güzeldir bence. bu nedenle siyaset yasağı koymak bana komik geliyor.

son olarak: benim buraya yazmayı bırakmamdaki sebep kendi başıma boykot etmek falan değildi. fakat kötü ve yanlı bir yönetim insanda herhangi bir yazma isteği uyandırmıyor. bunları ortak bir paydada düşünüp eyleme taşıyabilmiş arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Kendi şahsım adına da başka bir konuda görüşlerimi belirteceğime inanmıyorum.

MaSteR
Gönderiler:

Kimse böyle bir zorunluluk var demedi zaten. Kimseyi de tutup biz ortak payda bulduk gelin de demedik. Amacımız herkesi buraya toplamakta değil. Herkes olsa bir özelliği olmaz zaten. Bizim istediğimiz tartışmadan çok paylaşım olan, üretkenlik olan, sanat olan, spor olan, araştırma olan bir portaldı. Bunun olması içinde çalışmaların devam edeceğine inanıyorum. Sizle veya sizsiz.
Artık bence edebiyat yapmayı ve toplumsal mesaj vermeyi bırakalım. Boykot edecekler aşağı ismilerini yazsınlar (bkz. erdy), tatmin olsunlar, olsun bitsin.

Mutlu bayramlar...

His
His kullanıcısının resmi
Gönderiler:

zaten son dönemlerde pek uğramıyordum.Ben de varım.

Hedef ak yüzü görmek aynada. . .

Hissettiğin hissiyatı yaşarsan harbisin.

k.s.v.a.
k.s.v.a. kullanıcısının resmi
Gönderiler:

keyfi silinen yorumlara ornek isteyen profilime bakabilir bir kez yorumum silindi o gunden beri ben yazmiyorum zaten portala ama orgutlenmek aklima gelmemisti destekliyorum gerci bu kadar tepki vermek dogru mu bilmiyorum sonucta burayi birlikte kurmadik kuranlarda istedigi gibi yonetebilir benim gibi daha ozgur bir ortam isteyenler yazmaz olur biter ama adminlerin iddiasi adil olduklari yonunde o zaman boykot dogru karar olabilir karar veremedim simdi bazen fazla objektif oluyorum

Eren Gültekin
Eren Gültekin kullanıcısının resmi
Gönderiler:

bir süre önce, tıpkı acanyegen gibi bazı sebeplerden ötürü bu portalda (portalınızda) yazmayı bırakmıştım ki bu sebeplerin pek çoğu yukarıda khalen'in yazdığı yazıyla yakından ilişkilidir. o kadar sebebim vardı zaten, bir de duydum ki artık o bu şu yasaklanıyormuş. gördüğümde hangi yüzyılda yaşadığımızı kontrol edesim geldi. eğer kaba olmayacaksa söyleyeyim(aman kabaysa el atın ha), saçmalamışsınız. ve yukarıda da görüldüğü üzere, bu boykotu destekliyorum.

bu yazdıklarımı kim üzerine alınırsa alınsın, zerre kadar umurumda olmayacağını da bilmenizi isterim. ha bu arada, elimden geldiğince de basit yazıyorum ki portalınızın üslubuyla eş değer seviyede olsun, burası pek çok kelimeyi hak etmiyor. size kendi kelimeleriniz, kendi portalınız ve kendi dünyanızda iyi eğlenceler.

BOYKOT.

mert anıl
mert anıl kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Ya ben çok yazı yazmayan ama !bir süre öncesine kadar! düzenli bir şekilde portalı takip eden biri olarak kesinlikle arkadaşların boykot kararına katılıyorum ve onları destekliyorum.
Adminlere göre insanların ortak paydada buluşamama nedeninin sadece siyaset olarak algılanmasına da katılmıyorum.Siyasetin bir çok fikiri ve düşünceyi barındırdığını hatta aynı görüşlerin bile kendi altlarında sınıflara ayrıldığını biliyoruz ama bu o konunun tartışılmaması gerektiğini göstermez.Arkadaşımız iyi bayramlar başlığı altında bir konu açmış ama dinin de siyaset gibi olduğunu unutmuştur sanırım: bir çok çeşit düşünce ve fikiri barındırdığını, ama bu arkadaşımız dini konular hakkında yorum yapılmasını onaylarken ondan çok da farklı olmayan siyaset konusuna yasak getirilmesini düşünmesini de anlayamıyorum!
Son olarak da demokrasinin temeli olan oylama yoluyla bile siyasetin konuşulması sonucu çıkan bir ortamda bunu hala engellemeye çalışan zihniyetleri şiddetle kınıyorum ve diğer bütün belirtilen sorunlara bir kulp bulunurken buna bulunabilmesine ihtimal vermiyorum!Eğer bir anket açtıysanız sonucunu da resmi olarak duyurmak ve uygulamaya koymak zorundasınız ta ki bunun tersini gösteren bir durum olana kadar.Tebrikler arkadaşlar geç kalmış bir uygulama da olsa sonuna kadar boykotu destekliyorum.

Mert Anıl

mert@n

ebe beyin
ebe beyin kullanıcısının resmi
Gönderiler:

+1 soylemeye bile gerek yok, 7 ay once nalet olsun diyip g.tümü bile dönmeye tenezzül etmediğim bir yer haline gelmişti burası.

emreışık
emreışık kullanıcısının resmi
Gönderiler:

ben de söylenen gibi paylaşımın üst düzeyde olduğu aktif ve eğlenceli bir ortam oluşasıya kadar boykot ediyorum portalı. Yeni gelecek öğrencilerin katılımıyla bir sinerji yaratılırsa tekrar aktif olurum.

All I know is that I know nothing.

MaSteR
Gönderiler:

ebe beyin yazmış:
+1 soylemeye bile gerek yok, 7 ay once nalet olsun diyip g.tümü bile dönmeye tenezzül etmediğim bir yer haline gelmişti burası.

Bence de dönme zaten!

yasin
yasin kullanıcısının resmi
Gönderiler:

fazla laf etmeye gerek yok, boykota ben de katılıyorum.

(bu arada bastan soylıyım bu yazdıgım entry'e karsılık bı cevap gelmezse sevınırım.)

geceler zehir..geceler kara..uçasım gelir,kanadım yara..

hacery
hacery kullanıcısının resmi
Gönderiler:

arkadaşlar neyi boykot ediyorsunuz ya. yanlış gördüğünüz şeyleri neden sizde düzeltmeye kalkmıyorsunuz da, bu portal yok şöyle yaptırılınca yok böyle olunca gelirim diyorsunuz. burası sizin üniversiteniz..

hip hip horray!!!

JohnGalt
JohnGalt kullanıcısının resmi
Gönderiler:

İlk mesajımı böyle bir konuya atacağım hiç aklıma gelmezdi doğrusu.
Halbuki dışardan baktığımda üniversitedeki samimi, güzel ortamdan bahsediliyodu sürekli.
Böyle boykot ederek bi yere varılamayacağını biliyoruz. Bence yönetimin de geri adım atıp ortak bi noktada buluşulması gerek.

For twelve years, you have been asking: Who is John Galt? This is John Galt speaking. I am the man who loves his life. I am the man who does not sacrifice his love or his values...

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Sevgili John Galt,

Öncelikle hoşgeldin diyorum, hayırlı uğurlu olsun. Keşke herşey senin dediğin kadar basit olsa. Ama maalesef herşey planlandığı gibi gitmiyor. Hangi kararı verirsek verelim mutlaka küsenler darılanlar oluyor. Şu an siyasi içeriklere uzak olduğumuz için boykot edenler var, canları sağolsun ama emin ol siyasi içerik olduğu için siteden uzaklaşan onlarca insan var, sadece sesleri çıkmıyor, sessiz sedasız çıkıp gittiler. İşin özeti, herkesi memnun etmek diye birşey mümkün değil, ama elimizden geldiği kadar insanları kırmamaya , kaybetmemeye özen gösteriyoruz ama ne yazık ki bu ülkede ortak bir paydada buluşmak öyle sanıldığı kadar kolay değil.

Umarız zamanla herkes sahiplenir bu portalı, ve umarım istediğimiz seviyede bir paylaşım ortamı olur. Bunun için de sana ve yeni gelen öğrencilere büyük iş düşüyor Smile

YK.