Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

İftar rekorlarları...

7 posts / 0 new
Son gönderi
Arjin
Arjin kullanıcısının resmi
Gönderiler:
İftar rekorlarları...

İlk önce Ümraniye'de 20 bin kişilik,Sonra Esenler 40 bin ve şimdi de Ankara'da 70 bin...

Arjin
Gönderiler:

Arkadaşlar, öncelikle burda siyasi bir tartışma amacı gütmüyorum.Ben yapılanın yanlış olup olmadığını sizinle paylaşmak istiyorum.Bu organizasyonları yapan A partisi olsun B partisi olsun beni ilgilendirmez.Ben şahsen dinimizde islamın 5 şartını yerine getirirken ve peygamberimizin hadislerinden yola çıkılarak ''ŞOV'' haline getirmeyi ayıplamıştır.Ama islamın şartı olan orucu açarken onbinlerce insanı toplayıp İftar şovlarını düzenlemenin manası ne anlamadım? ve gerçekten zoruma gidiyor damarıma dokunuyor.Amaç aç ve yoksulları doyurmak mı? peki o zaman aç ve yoksul vatandaşlarımız belirlensin ve onlara her akşam aş verilsin.Eminimki o alana iftar'a gelenlerin yarısına yakını oruçlu değildir ve sırf rekora ortak olmak ve işin eğlence kısmına bakarak gelmiştir.Diyarbakır'da iftar saatinde karısı para yok yemek yapamadım diye kendini asan adam halaa aklımda ve iftar'ı ziyafet ve eğlence'ye dönüştürüp para saçanlara isyan etmiştim içimden.Belediyelerimiz bir hizmeti şov yapmadan ne zaman sunacak merak ediyorum?

mrgkhnshn
mrgkhnshn kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Haklısın Ümran. Konuyla ilgili Yılmaz Özdil de yazdı geçenlerde. linkini veriyorum isteyen arkadaşlar okusun. Olayı kimin yaptığı önemli değil gerçekten. O konuda bir şey demiyorum.

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15630824&yazarid=249

Ali Altuntaş
Ali Altuntaş kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Evet katılıyorum Ümran, işin esasında toplu iftarların amacı mantıklı olarak tek tek kişilere gitmektense bir alan belirleyip oraya olacak toplu teşrifler ile daha çok insana ulaşmak ki zamanında Üsküdar kurulan çadırda bu iş gayet güzel bir şekilde vuku buluyordu. Zamanla insanlar bu işin asıl amacını unutup dediğin gibi yol ortasında orada burada gerçekleştirmeye başladılar ve muhtaç bir insanın cadde üzerinde iftar açması o insanda nasıl bir psikoloji uyandırır gerçekten bilmek istemiyorum. Kısacası zamanlar çıkılan yol emelinden saptı.

Arjin
Gönderiler:

Ve özellikle Ankara'daki iftar saatinde o insanları oraya toplayıp ''Evet'' propagandası yapılması hiç hoş değil.Amacından sapmıştır maalesef.Aynı şekilde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin dağıttığı erzak yardımının içerisinden ''Hayır'' bröşürlerinin çıkması çok ayıp birşey.Bir vatandaşın en doğal hakkı olan bu yardımların ve hizmetlerin bile propaganda eşliğinde sunulması içler acısı halimizi ortaya koyuyor.Dün'de Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde BDP'nin Bildboard'lardaki afişlerinin bezle kapatılması Demokrasi propagandası yapan AKP'nin kusura bakmayın da samimi olmadığını ortaya koyuyor.Hiç bir kesimin diğer kesimleri tahamüülü kalmamıştır artık.Referandum'u partiler seçim havasına getirmiş artık.Adım attığım her yer AK Parti afişlerinden geçilmiyor maalesef.Bu kadar abartı neden merak ediyorum.O harcanan paralara yazık gerçekten.Dünyanın parası..Yani ben şahsen bu afişlere bakarak Evet/Hayır kararı vermem ki.Hiç etkili olduğunu zannetmiyorum...

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bence bu işin tek açıklaması referandumun tarihi. Propaganda yapacağız diye ne yaptıklarını şaşırdılar resmen. Meclis başkanının konuyu özetleyen çok beğendiğim bir cümlesini paylaşayım; "Keşke referandum ramazan ayına denk gelmeseydi de tertemiz bir ramazan yaşasaydık."

if you want an advice, death is enough...

nomoreifonlys
nomoreifonlys kullanıcısının resmi
Gönderiler:

akp belediyeleri bu tarz olayları çok iyi kullanıyorlar, şoven bunlar..