Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

Bütün sayısal loto olasılıklarını yazan adam. .

11 posts / 0 new
Son gönderi
JohnGalt
JohnGalt kullanıcısının resmi
Gönderiler:
Bütün sayısal loto olasılıklarını yazan adam. .

14 yıl boyunca işi gücü bırakıp bütün olasılıkları yazan abimizdir.

yaklaşık 14 milyon ihtimal bulunduğuna göre..

senede 1 milyon,
ayda 80.000,
günde 2700,
saatte* 170,
dakikada 3,
20 saniyede 1 tahmin yapmış adamdır..

yememiş, içmemiş, kolon doldurmuş abimiz.

Yorumsuz.!

http://www.milliyet.com.tr/butun-olasiliklari-biraraya-topladi/turkiye/s...

For twelve years, you have been asking: Who is John Galt? This is John Galt speaking. I am the man who loves his life. I am the man who does not sacrifice his love or his values...

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

kardeşim sen yorumsuz diye bitirmişsin..yapıcak yorum bulamadım ben de :S

YK.

nomoreifonlys
nomoreifonlys kullanıcısının resmi
Gönderiler:

mal

Ali Altuntaş
Ali Altuntaş kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Adamı tebrik ediyorum bir hedef belirlemiş ve yolunda yılmadan ilerlemiş Laughing out loud

Sacred
Sacred kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Yalnız haberi yapanlar da adamın gereksiz bir iş yaptığının farkında değiller gibi sanki. O daha da vahim. Yorumlarda kafası çalışan adamlar kadar hala adamı destekleyenler de var...

Yazık etmiş hem kendine hem ailesine.

Maple'da şu kod listeliyor tüm olasılıkları:
> with(combinat, choose);
> choose(49, 6);
Kutsal

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Sacred yazmış:
Yalnız haberi yapanlar da adamın gereksiz bir iş yaptığının farkında değiller gibi sanki. O daha da vahim. Yorumlarda kafası çalışan adamlar kadar hala adamı destekleyenler de var...

Yazık etmiş hem kendine hem ailesine.

Maple'da şu kod listeliyor tüm olasılıkları:
> with(combinat, choose);
> choose(49, 6);
Kutsal

Sacred, eğer adam bu yorumunuzu okursa bence kesin intihar eder Smile Adamın onca senede yazdığının sadece ufacık bir formülle bulunuyor olması bence yeterli bir sebebte olabilir intihat için Smile

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

öyle deme, o kodları bulmak için yıllarını verdi mühendisler..adam bir nevi kod yazmış Smile)

YK.

EE
EE kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bunu hem tweetlemistim hem de UNIV 101 Forumuna yazmistim. Hakikaten cok ilginc. Bir ogrencinin cevabi ile asagida.

---------

by Erhan Erkut - Tuesday, 5 October 2010, 07:38 PM
Bunu tweet ettim ama burada da yazmak istedim.

"Vatandas sayisal lotonun butun ihtimallerini 14 yilda yazmis. Egitim sart... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15964099.asp?gid=373"

Adamcagiz baslamis:

1-2-3-4-5-6, 1-2-3-4-5-7, 1-2-3-4-5-8, ... diye ve 14 yil yazmis... 10 cilt doldurmus. Azim inanilmaz.

Yazinin surasinda koptum ama:

"14 yıl içinde bir kaç kez bütün olasılıkları yazdığını sandığını ancak kazanan 6 rakamı defterinde bulamayınca hayal kırıklığıyla yeniden yazmaya başladığını belirten Adıgüzel, bugün artık bütün ihtimalleri yazdığından emin olduğunu söyledi."

Arkadaslar bu Zaytung haberi degil, Hurriyetten!

Birinci sinif bilgisayar dersini bitiren herkes bu isi yapacak bir programi 15 dakikada yazamaz ise gozume gorunmesin. Tabii ciktinin hicbir degeri yok.

------------------
Re: sayisal loto
by Devin Uluc - Tuesday, 5 October 2010, 09:47 PM
“Ardışık 4, 5 ve 6 rakamın Sayısal Loto'da çıkması pek rastlanan bir durum değil. O nedenle bunlar ihtimaller içerisinden çıkarıldıktan sonra daha az kupon yatırılarak daha fazla ikramiye kazanılabilir."

mavi çıkacağını hissediyorum çünkü ben daha önce 8 kere mavi, 3 kere kırmızı açtım acun bey.

Mavi
Mavi kullanıcısının resmi
Gönderiler:

öğrencinin cevabı da vatandaş kadar komik cidden.
yıllar evvel sayısal loto furyası ülkemizi sararken bi gazetede haberi yapılmıştı bu konunun. kaç milyon ihtimalin olduğu ve o kadar kupon oynayarak olası maksimum ikramiyenin kaç kat fazlası yatırıldığı fln söyleniyordu. adamlar o zaman hesaplamıştı tahminen basit bi programla yine, bizim insanımızın uğraştığı şeye bak. neyse en azından hobi edinmiş çoğu insanın tv izlemekten başka hobisi yok ama di mi?

JohnGalt
JohnGalt kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Eğitim şart bencede. Basitinden bir yorum okudum bu konu hakkında az önce sizinle paylaşmak isterim.

"reisanibal - 22 saat önce
Yazamaz...sayısal lotoda 49x48x47x46x45x44 yani yaklaşık 10 milyar tane olasılık var. bu beyfendinin 1 saniyede 1 tane olasılık yazdığını düşünelim -dikkat edin 1 sayı değil 6 sayıyı birden- o zaman tüm olasılıkları yazması yaklaşık 317 yıl (!) sürüyor -tabi 24 saat sadece bu işi yaparak- biraz da gerçekçi düşünürsek- hani arada yemek yesin, uyusun filan- gerekli süreyi siz hesap ediverin."

Arkadaş sıralamanın bir önemi olmayacağını hesaba katmamış ve 10 milyar olasılık hesaplamış, inanmıyor yapılabileceğine ve kendinden çok emin. Birinin ona lise 2 de verilen olasılık dersinde ne yaptığını sorması lazım.

-------------- 6 x 5 x 4 x 3 x 2 x 1 ------ 1
olasılık = ----------------------------- = ----------
----------- 49 x 48 x 47 x 46 x 45 x 44 ------13983816

İnsanımız fazla zeki. Zaten başımıza ne geliyorsa o fazla zeka yüzünden geliyor.

For twelve years, you have been asking: Who is John Galt? This is John Galt speaking. I am the man who loves his life. I am the man who does not sacrifice his love or his values...

EE
EE kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Mavi yazmış:
öğrencinin cevabı da vatandaş kadar komik cidden.
yıllar evvel sayısal loto furyası ülkemizi sararken bi gazetede haberi yapılmıştı bu konunun. kaç milyon ihtimalin olduğu ve o kadar kupon oynayarak olası maksimum ikramiyenin kaç kat fazlası yatırıldığı fln söyleniyordu. adamlar o zaman hesaplamıştı tahminen basit bi programla yine, bizim insanımızın uğraştığı şeye bak. neyse en azından hobi edinmiş çoğu insanın tv izlemekten başka hobisi yok ama di mi?

Yanlis anlamaya sebep olmak istemiyorum. Ogrencinin cevabinda tirnak icindeki kisim gazete haberinden alinti. Ogrenci o alintinin sacmaligina son cumlesi ile vurgu yapiyor.