Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

Öğrenci Olayları

7 posts / 0 new
Son gönderi
Oleg
Oleg kullanıcısının resmi
Gönderiler:
Öğrenci Olayları

Son 1 ayda meydana gelen olayları bir arada toparlamak amacıyla bir arşiv araştırması yapmak istedim. İşte sonuçlar:

4 Aralık 2010- Öğrenci Kolektifleri, Halkevleri ve çeşitli sendikaya kayıtlı öğrenciler İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörle olan toplantısını protesto etmek için Dolmabahçe Sarayı önüne gelmek istemişlerdi fakat polis müdahale etmişti. Müdahale sert olunca öğrencilerden yaralananlar olmuştu. hamile bir öğrenci arkadaşımız (her ne kadar sonradan o kişinin öğrenci olmadığı iddiaa edilse de) darbelere maruz kalarak bebeğini kaybetmişti hatırlarsanız...

5 Aralık 2010- Göz altına alınan 40 öğrenciden 3ü tutuklanma (?) talebi ile savcılığa sevk edildi

6 Aralık 2010 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programına katıldı. Çelik, İstanbul Dolmabahçe'de polis tarafından öğrencilere uygulanan şiddeti hoş görmediğini ancak üniversitelerde bu işi meslek edinmiş kadrolu öğrenciler olduğunu öne sürdü.

7 Aralık 2010- Genç Sen üyeleri düşük yapan arkadaşlarının lehine polisler hakkında suç duyurusunda bulundur.

8 Aralık 2010- Ankara Ünv. SBF'de panele katılan Burhan Kuzu'ya yumurta atılmıştı. Bu yumurtadan sonra Kuzu bu üniversitenin rektörleri ve dekanları istifa etmeli diye tehdit savurmuştu.

10 Aralık 2010- Yumurta protestosundan sonra başbakan paraları varsa o zaman omlet yapsınlar şeklinde sert bir açıklama yapmıştı.

11 Aralık 2010- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 200'den fazla sivil itaatsizlik yöntemi olduğunu belirterek, “Ancak bir şey atmak en kaba, en kötü yöntemlerden birisidir. Bu zeka bakımından da çok gelişmediğini gösteriyor. Daha zeki olsalar, daha farklı yöntemler bulabilirler. O bakımdan bu yöntemden vazgeçmeleri gerektiğini söylüyorum” dedi.

13 Aralık 2010- Ankara SBF Dekanı Göle, şöyle dedi: “Fakülte Dekanlığı gerekli önlemlerin alınması için Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne başvurmuştur. Ayrıca bina içleri hariç, Cebeci Kampusu içerisinde meydana gelebilecek şiddet içeren fiziki olaylara Emniyet güçlerinin anında müdahalesi için gerekli diğer bir yazı da Cebeci Kampusu'nda bulunan dört fakülte dekanının imzası ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne iletilmiştir. Bu gelişmeler çerçevesinde Emniyet görevlilerinin Sayın Burhan Kuzu'yu toplantıya katılmamasının uygun olacağı konusunda bilgilendirdiği öğrenilmiş, ancak Sayın Kuzu bu bilgilendirmeye rağmen, Sayın Süheyl Batum'un toplantıya katılması durumunda, toplantıya katılacağını Emniyet görevlilerine iletmiştir.

15 Aralık 2010- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ODTÜ'de toplandı. Bina dışında Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerle polis arasında okul önünde arbede yaşandı. Protesto gösterisinde bulunan 21 ODTÜ'lü polis tarafından gözaltına alınırken, polis öğrencilere biber gazı sıktı.

28 Aralık 2010- İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün isteği üzerine mahkeme polise bir yıllık arama yetkisi verdi. Polis okul ve çevresinde istediği öğrenciyi arayabilecek.

5 Ocak 2011- Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) kampüsü giriş kapısında toplanan ve AKP Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenci grubuna polis müdahale etti. Çıkan olaylarda CHP'li milletvekili Çetin Soysal da öğrenciler tarafından taşlandı.

Oleg
Gönderiler:

5 Ocakta açıklama yapan ulusal konsey başkanını eklemeye unuttum. Arkadaş sağolsun kendi ideolojisini çok güzel yansıttı konuşmasına.. Nasıl öğrenci temsilcisi anlayabilmiş değilim. Kendileri bence zaman kaybetmeden bir partinin gençlik kollarına girmeli

mert anıl
mert anıl kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bir de Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli'nin öğrencilere "burası benim üniversitem hepinizi atarım burdan" dediğini eklemeliyiz.

mert@n

Oleg
Gönderiler:

mert anıl yazmış:
Bir de Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli'nin öğrencilere "burası benim üniversitem hepinizi atarım burdan" dediğini eklemeliyiz.

Cumhuriyeti ben korurum siz koruyamazsınız gibi birşey söyledi sonrada sanırsam..

Öğrencilerin özgür düşüncelerinin kısıtlanması hangi demokrasi de var anlayamıyorum...

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Özgür düşüncelerin kısıtlanması hiçbir demokrasi de yok Oleg...

Ama özgür düşüncelerin hangi yolla açıklandığı da bence çok önemli...

Führer
Führer kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Faydalı bir paylaşım olmuş Oleg, teşekkürlerimi sunarım.
Türkiye'de maalesef öğrenciye kulak verme ve öğrencilerin de seslerini duyurmaları konularında ciddi problemler var. Ne öğrencileri dinlemeye ve onların sorunlarına çözüm getirmeye odaklı demokratik bir ortam ne de öğrenci gruplarında uzlaşmacı bir tavır mevcut. Genelde darbeler öncesi öğrenci grupları anlayışını sürdüren anarşizm akımına kapılmış, biz ne diyorsak kesinlikle o doğrudur mantığı güden, düşüncelerinde ve isteklerinde bağnaz, katı ve geri adım atmayan bir mentalite tutturulmuş gidiyor. Bu da üniversiteye giren her insanın kendini bu evreden sonra aydın ve Türkiye'nin sorunlarına vakıf hissetmesinden kaynaklı bence. Eğitim şart diye artık itici de olsa genel-geçer bir söz vardır ki aslında fazlası şart! Üniversiteyi bitirmeden, sistemin çarklarında paslanıp eksik noktaları yerinde tespit etmeden başka bir deyişle; karşı olduğunuz, değiştirmek istediğiniz yanlış veya eksik düzeni ve sistemi, tüm yanlışlıklarıyla görmeden yorum getirmemek gerekiyor. Bu noktada iş dünyasından, akademi kadrodan beklenen eylem gelmediği için öğrenciler bu görevi tüm eksiklikleriyle kendilerine vazife edinmiş durumdalar. Peki bu kesimin görev bilinci, sorumluluk alma konusundaki eksiklikleri neden? Tahmin edersiniz ki bu ülkede baş göstermiş olan askeri müdahalelerdir. Totaliter tutum karşısında, otoriteye baş kaldıran kesimin umudunu yitirmesi, başlarına balyoz gibi inen olayların düşüncelerini ve görüşlerini açıklamasında artık 2 de değil 3 belki de 4 kez düşünmelerine neden oluyor. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ya o hesap! Zamanında haklı başkaldırılarının, haksız cezasını fazlasıyla çekmiş olan kesim şimdilerde çok daha basit olaylara dahi müdahale olmaktan çekiniyor. Lakin yetişen kuşak kendi görüşlerini açıklamakta ve karşı görüş bildirmekte son birkaç yıla oranla çok daha iyi durumda. Anormal bir durum olmadığı sürece şu an bu tip platformlarda fikirlerini paylaşam biz öğrenciler, ilerleyen zamanlarda yukarıda bahsettiğim yetkinliğe ulaşnca arkamızdaki gençliğe de doğru bir öncülük edebilirsek bu ülkeyi çok güzel günlerin beklemeke olduğunu söyleyebilirim.
Biraz uzun oldu sanki, sabredip okuduysanız teşekkürler. Smile

Ziyaretçi
Ziyaretçi kullanıcısının resmi

olur. buna ileri demokrasi denir.