Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

Polisin Canı Can da Üniv. Mezunun Patlıcan mı?

37 posts / 0 new
Son gönderi
Oleg
Oleg kullanıcısının resmi
Gönderiler:
Polisin Canı Can da Üniv. Mezunun Patlıcan mı?

Polislere 3 hafta kısa dönem askerlik olanağı sağlanıyor ama üniversite mezunlarına neden böyle bir imkan yok? Doktor,öğretmen ve diğer mesleklerin polislikten farkı ne? Neymiş efendim onlar zaten eğitim alıyorlarmış o zaman üniversite öğrencilerine de hafta da belli saatlik askeri eğitim verin üniversite mezunları da kısa dönem yapsın..

Bu uygulamanın dürüst olduğuna inanmıyorum!

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Oleg yazmış:
Polislere 3 hafta kısa dönem askerlik olanağı sağlanıyor ama üniversite mezunlarına neden böyle bir imkan yok? Doktor,öğretmen ve diğer mesleklerin polislikten farkı ne? Neymiş efendim onlar zaten eğitim alıyorlarmış o zaman üniversite öğrencilerine de hafta da belli saatlik askeri eğitim verin üniversite mezunları da kısa dönem yapsın..

Bu uygulamanın dürüst olduğuna inanmıyorum!

Asker toplumdan polis toplumuna geçiyor Türkiye, yakında askerlik yerine polislik yaparsak hiç şaşırmam Smile
Ayrıca ben toptan askerlik sistemine karşıyım, bence artık diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi profesyonel askerliğe geçilmeli, çünkü artık savaş topla tüfekle değil, diplomasiyle olacak...

Ziyaretçi
Ziyaretçi kullanıcısının resmi

yanıtı basit. daha geçen yıllarda haberler vardı. polise ağır silah edinme hakkı verilecekti. hemen komplo teorisi kurulabilir..

Führer
Führer kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Askerlik görevini artık olası bir savaş durumunda el altında asker bulundurmak için uygulanan bir sistem olarak düşünmemek lazım. Zaten askere giden türk erkeklerinin oldukça büyük bir kesimi de birkaç nişan talimi dışında silahı eline bile almıyor. Ordunun savaşa hazır birlikleri zaten son dönemlerde profesyonel olarak yetiştiriliyor ve de alımına da devam ediliyor, yeni birlikler de kuruluyor. İlk cümleme dönecek olursak savaş durumunda hali hazırda savaşacak er bulundurmaktan çok vatani görev bilinci, zorlu koşullara alıştırma gibi düşünmeliyiz askerliği. Askerlikte anadolunun ücra bir köyünden çıkmış gençle, İstanbul'un en lüks semtlerinde büyümüş bir insanın ranzalarında altlı üstlü uyuması; askerlerin sivil hayattaki işleri ne olursa olsun, mutfağa geçip patates soyması gibi hayatlarının hiç bir yerinde yaşamayacağı, yaşayamayacağı tecrübeleri, hayat gerçeklerini yaşama yeri gözüyle bakıyorum ben. Lakin bunlar için illa da TSK şart mı orası tartışılır. Toplum için farklı kurum ve kuruluşlarda da buna benzer görevler alınabilir.
Askeri göreve de halen savaşmaya hazır kişi gözüyle bakıldığı ve polisin de şehir içindeki asker! olduğunu düşünürsek çok da yadırgamayacak bir uygulama. Bu sisteme bu çark...

Oleg
Gönderiler:

Yatılı okuyan üniversite öğrencileri de bunları zaten bir güzel paylaşıyor ki zaten biz üniversite öğrencisi değil miyiz? Yani Universal kelimesinden gelen bu kelime zaten toplumun her kesimini barındırmıyor mu? Polise gelecek olursak o adamlar 2 sene okuyup mezun oluyorlar ve 3 hafta askerlik yapıyor bense 4 sene okuyorum ve 1 sene askerlik yapıyorum.. İlginç.. Benim geri kana 11 ay 1 haftayı çalmak demek hem iş hayatına hem ülkeye bu kadar zarar vermek demektir. Onun yerine üniversite öğrencileri 3 aylık periyotlarla askere gitsin olmuyor mu bu?? Amaç birşeyleri paylaşmaksa

Führer
Gönderiler:

Polisin 3 aylık askerlik yapmasını savunmamıştım Oleg,sanırm yanlış anlamışsın. Şehrin askeri(!) yakıştırmasıyla, bu geri mentaliteden ortaya çıkan bir sonuç olarak lanse etmeye çalıştım. Ayrıca bu düzenin baştan başa eksik bir uygulama olabileceğini de vurguladım.

MaSteR
Gönderiler:

Kesinlikle söylediklerine katılmıyorum führer.

Ben patates soyarak, komutanın ayakkabısını temizleyerek, karısına şoför veya kızına çay getiren garson olarak zor koşulları mı öğreneceğim?
Zor koşul öğrensem ne olacak ayrıca.

Eğer olay vatana borçsa, ben işletme mezunu olunca belli bir süre devletin bir kurumunda bildiğim işi yaparak ödeyeyim o borcu.

Ziyaretçi

yahu şu işin ötesine bakmak lazım.. bu kadar basit değil herşey..

Ziyaretçi

Askerlikten bu kadar korkmayın . Tüm günümüz gençlerinin fobisi oldu yazık valla yazık kemikleri sızlasın şehitlerin...

MaSteR
Gönderiler:

Ne alakası var şehitlerin kemiklerinin sızlamasıyla... Savaş çıktı da gitmiyoruz mu dedik sanki?

Tekrar söylüyorum, askerliğe değil sisteme karşıyım ben...

Elbet sonunda biz de gideceğiz, kaçarı yok ama bunlar düşüncelerim benim...

Şu anda 80bin tane askerin, askerlik değil hizmetçilik yapıyor olduğu bilmektir benim canımı sıkan olay...

Oleg
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:
Askerlikten bu kadar korkmayın . Tüm günümüz gençlerinin fobisi oldu yazık valla yazık kemikleri sızlasın şehitlerin...

kimsenin fobisi falan olmadı fakat 2011 de olduğumuzu düşünürsek bir üniversite mezununun 1 sene askerlik yapması hem kişi hem de devlet tarafından zarara uğradığını hatırlatmakta fayda var. Lakin bu 1 sene o insanın hayatı için en değerli 1 senesi.. Sevgili ziyaretçi korkmayın demişsin iyi hoş demişsin de biz korkmuyoruz sadece polisin 3 hafta askerlik yapması ile üniversite mezunlarının 1 sene askerlik yapması eşitsizlik! Neymiş efendim polis zaten bu görevi yapıyormuş. O zaman bende yazın atış talimini öğreneyim askeriye sağlasın üniversite mezunlarına bunu.. 3 ayda öğrendiklerimle polisten farkım olmaz.. Bende 3 hafta askerlik yapayım!

Oleg
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:

Basit değil derken? Askerlik karmaşık bir yapı değil ki...

Ziyaretçi

Yandaş medyaların laflarıyla hemen 80 bin asker garson haberlerine inanacak zihniyetlere bu sözüm : Sen şuan istanbulda rahatın yerinde keyif çatıp yatarken askeri subay astsubay doğuda , kuzey ırakta , yurt dışında pek çok yerde görevdeler. Onların bir tek hakları var oda sosyal hizmetler. Yani ordevleri gibi yerler . Vatan için onca şeye katlan sonra azıcık rahat ettin diye herkes bu kadar tepki göstersin. YAZIK!!!

Ziyaretçi

Oleg yazmış:
Ziyaretçi yazmış:

önce polise ağır silah izni tartışılıyor (kanun geçti mi bilmiyorum).. sonra askerlik zamanı kısaltılıyor.. asker 2-3 yıldır darbe vs ile yıpratılıyor..

bu kadar basit olmamasından kastım budur..

bir açıdan da bakınca polis zaten savunmacı güç askerlik yapması pek mantıklı gelmiyor ama yukarıda ki komplo da yok sayılamaz.. (umarım admin yayınlayabilir)

GözüLÜK
GözüLÜK kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:
Oleg yazmış:
Ziyaretçi yazmış:

önce polise ağır silah izni tartışılıyor (kanun geçti mi bilmiyorum).. sonra askerlik zamanı kısaltılıyor.. asker 2-3 yıldır darbe vs ile yıpratılıyor..

bu kadar basit olmamasından kastım budur..

bir açıdan da bakınca polis zaten savunmacı güç askerlik yapması pek mantıklı gelmiyor ama yukarıda ki komplo da yok sayılamaz.. (umarım admin yayınlayabilir)

Neden yayınlamayalım ki? Burası özgür bir platform küfür ve hakaret edilmediği sürece burada her görüşün savunulması serbesttir Smile

MaSteR
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:
Yandaş medyaların laflarıyla hemen 80 bin asker garson haberlerine inanacak zihniyetlere bu sözüm : Sen şuan istanbulda rahatın yerinde keyif çatıp yatarken askeri subay astsubay doğuda , kuzey ırakta , yurt dışında pek çok yerde görevdeler. Onların bir tek hakları var oda sosyal hizmetler. Yani ordevleri gibi yerler . Vatan için onca şeye katlan sonra azıcık rahat ettin diye herkes bu kadar tepki göstersin. YAZIK!!!

O haberi medya değil, genelkurmay verdi sayın ziyaretçi! Ben İstanbul'dayım evet, ama nereden biliyorsun rahatımın yerinde olduğunu, keyif çatıp yattığımı?
Ben askerlere veya askerliğe karşı bir söylemde bulunmadım, onlara en az senin kadar saygım var ama bu benim sistemi eleştiremeyeceğim anlamına gelmiyor.

Ziyaretçi

Polisler askere gidince ülkemizde polis açığı oluyor bu doğru. Neden polis bu kadar önemli diyeceksiniz peki tabi ülkemizde bir futbol maçı oluyor seyirci kadar polis maça gidiyor. Bundan sonuç ne çıkıyor dersek insanlarımız şiddete meyilli. Zaten polisin olmadığı Galatasaray U17 maçındaki olayları gördünüz böyle insanlar olduğu müddetçe ülke polise mecbur ihtiyaç duyar. Fakar polis görevini yapıyor mu yoksa işine gelen görevi mi yapıyor onu bilmiyorum.

Oleg
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:
Polisler askere gidince ülkemizde polis açığı oluyor bu doğru. Neden polis bu kadar önemli diyeceksiniz peki tabi ülkemizde bir futbol maçı oluyor seyirci kadar polis maça gidiyor. Bundan sonuç ne çıkıyor dersek insanlarımız şiddete meyilli. Zaten polisin olmadığı Galatasaray U17 maçındaki olayları gördünüz böyle insanlar olduğu müddetçe ülke polise mecbur ihtiyaç duyar. Fakar polis görevini yapıyor mu yoksa işine gelen görevi mi yapıyor onu bilmiyorum.

Bu ülkede polis açığı varsa da çok önemli bir açık değildir. Bu ülkede asıl hukukçu açığı var ki asıl sıkıntı da burada meydana geliyor. Bugün savcı ve hakim sıralamasında Avrupa ülkeleri sıralamasında sonuncuyuz. Mahkemeler çok kalabalık dolayısıyla dosyalara bakılamıyor ve adalet Türkiye'de gerçekten kanayan bir yara halini almış. O polis memuru o adamı göz altına alsada bir sonuç çıkmıyor ondan dolayı polis memurunun sayısı 1 milyon da olsa gene aynı tas aynı hamam olacak.. Bu sonuca göre asıl hukuk mezunlarının daha kısa bir askerliğe tabi tutulmaları gerekir fakat hukuk mezunları da doğal olarak askeri eğitim almadıkları için böyle birşey mantıklı gelmiyor. Polislere 3 haftalık askerlik tanınsın fakat onun haricinde 4 senelik fakülte öğrencilerine yazları staj yapar gibi 2-3 aylık periyodlarla ya askeri de eğitilsin ya da üniversite derslerinin arasına askeri eğitim konulsun. Bunu yapmak çok zor olmasa gerek

Ziyaretçi

admin teşekkürler Smile zaten benden hakaret filan çıkmaz..

arkadaşlar bütün bu işleri anlamanız için iran islam devriminin nasıl bir gecede yapıldığını araştırıp, görebilirsiniz..

MaSteR
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:

arkadaşlar bütün bu işleri anlamanız için iran islam devriminin nasıl bir gecede yapıldığını araştırıp, görebilirsiniz..

"Bu işleri anlamanız için" derken, bir tek İran Devrimini bilmemiz yetecek yani öylemi. Sen devrimin nasıl bir gecede yapıldığını bildiğin için mi bu olayları çok iyi anlıyorsun? Smile

Ayrıca İran devrimi ile bunun ne alakası var, anlayamadım...

Eğer demek istediğin "Türkiye'de de, İran'da ki gibi bir İslami devrim olacak" ise, bence sen buraya yazacağına git kumda oyna.

Başka bir şey demek istediysen, açmanı rica edeceğim...

Führer
Gönderiler:

@#7: Yazdıklarımı bütün olarak okuyp ve gördükten sonra eleştiriye tabi tutmanı beklerdim. Aradan birkaç kelimeyi seçip koyunca anlamı bozuluyor evet. Ki sonunda sen de benim zaten belirttiğim bir noktayı dile getirmişsin.

Askerlikte anadolunun ücra bir köyünden çıkmış gençle, İstanbul'un en lüks semtlerinde büyümüş bir insanın ranzalarında altlı üstlü uyuması; askerlerin sivil hayattaki işleri ne olursa olsun, mutfağa geçip patates soyması gibi hayatlarının hiç bir yerinde yaşamayacağı, yaşayamayacağı tecrübeleri, hayat gerçeklerini yaşama yeri gözüyle bakıyorum ben. Lakin bunlar için illa da TSK şart mı orası tartışılır. Toplum için farklı kurum ve kuruluşlarda da buna benzer görevler alınabilir.
demişim...

Patates soymayı bir hizmetçilik olarak görmemek lazım bu 1.
Orada sizin gibi görevlerini yapmaya gelmiş insanlarla yine kendiniz ve o insanlar için yapıyorsunuz bu işi.
Komutanlara yapılan hizmetçiliğe hiç değinmedim bu 2. Tartışmaya açık bir konu, kimi görevler yerinde, kimisi abartılmış durumda. Bu TSK'ın yapısından çok komutanların kişiliğiyle alakalı bir durum.
'Lakin bunların yapılması için TSK şart mı?' diye ben de belirtmişim bu da 3. Bana cevap vermek üzere benim cümlemi araya bir de işletme serperek sunmamalısın. Smile

MaSteR
Gönderiler:

Ben eleştiri yapmadım ki, sana katılmadığımı belirttim.

Ayrıca ben hizmetçilik kavramını hizmetçilik yapanlar için kullandım, askerin yemesi için yemek yapanlara değil sözüm. Kışlalarda garsonluk, temizlik vs yapanlara...

Ayrıca ben senin o yazdığın kısmı görmedim, haklısın. Görmüş olsan sana o konuda katıldığımı belirtirdim zaten Wink

Ziyaretçi

MaSteR yazmış:
Ziyaretçi yazmış:

"Bu işleri anlamanız için" derken, bir tek İran Devrimini bilmemiz yetecek yani öylemi. Sen devrimin nasıl bir gecede yapıldığını bildiğin için mi bu olayları çok iyi anlıyorsun? Smile

Ayrıca İran devrimi ile bunun ne alakası var, anlayamadım...

Eğer demek istediğin "Türkiye'de de, İran'da ki gibi bir İslami devrim olacak" ise, bence sen buraya yazacağına git kumda oyna.

Başka bir şey demek istediysen, açmanı rica edeceğim...

açayım.

iran İSLAM devrimini bir araştırırsanız, devrim öncesi polise ağır silah taşıma imkanı verildiği, sivil silahlaştırılmanın arttırıldığı ve askerin yıpratıldığını görürsünüz.. bu şekilde öfkelendirilen ve silahlaştırılan polis devletli halk bir gecede İSLAM devrimi yapar.. benzerlikten bahsediyorum.. alın size kanıtı..

MaSteR
Gönderiler:

Dünya'nın en çok yetki ile donatılan polisi Amerikan polisidir. Tehlike sezdikleri anda şüpheliyi vurma hakkına sahiplerdir.

Örnek; eğer arabanızda giderken sizi durdurursa ve size komut vermeden bırakın arabadan inmeyi, ellerinizi direksiyondan kaldırırsanız kurşunu yeme ihtimaliniz çok yüksek.

Ayrıca Amerika'da bizdeki gibi şehirde polis, kasaba köyde jandarma olayı yok. Eyalet polisleri ve şehir polisleri var. Yani asker görme ihtimaliniz çok düşük.

Böylesine polis odaklı bir ülke işte Amerika!

Ziyaretçi

amerika'nın komşularını sayarmısınız?

MaSteR
Gönderiler:

Global dünya, artık komşu kavramı kalmadı. Emin ol Amerika bize İran'dan daha yakın Wink

Ziyaretçi

anlatmak istediğim şuydu. amerika'nın yönetim biçimi, komşuları ile bizim ülkeyi karşılaştıramayız.. sebebi şu bizim sınırımızda ırak var, ülkemizde aktif terör sorunu var, iran var, suriye var, israil var..

yani hareketli bir bölgedeyiz.. eğer hareketli bir bölgedeysek daha sakin bir ülke ile kıyas yapılamaz..

hele ki 30 yılı aşkın süredir terör problemi yaşanıyorsa Wink

MaSteR
Gönderiler:

Yani demek istediğin; bu kadar hareketli bir bölgede olduğumuz için ve komşumuzda İslam devrimi oldu diye, bizde de böyle bir devrim mi olacağı?

Ben anlamadım tam olarak demek isteğini sanırım. Terörle ne alakası var konuştuklarımız. Bir İran diyorsun, bir pkk diyorsun... Gerçekten anlamadım...

Myca
Myca kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Oleg yazmış:
Yatılı okuyan üniversite öğrencileri de bunları zaten bir güzel paylaşıyor ki zaten biz üniversite öğrencisi değil miyiz? Yani Universal kelimesinden gelen bu kelime zaten toplumun her kesimini barındırmıyor mu? Polise gelecek olursak o adamlar 2 sene okuyup mezun oluyorlar ve 3 hafta askerlik yapıyor bense 4 sene okuyorum ve 1 sene askerlik yapıyorum.. İlginç.. Benim geri kana 11 ay 1 haftayı çalmak demek hem iş hayatına hem ülkeye bu kadar zarar vermek demektir. Onun yerine üniversite öğrencileri 3 aylık periyotlarla askere gitsin olmuyor mu bu?? Amaç birşeyleri paylaşmaksa

Oleg basitçe anlatayım. Polislerde, 2 sene okuyup mezun oluyor dediğin, eğitimle geçen 2 yıl oluyor, o 2 yıl boyunca askerlik yapar gibi eğitim alıyorlar. Bu adamların bir daha askerlik yapmaları gereksiz oluyor ki zaten onlar askerlikte yapılan herşeyi yapmış oluyorlar bu 2 yıllık süre zarfı içerisinde(askerde yapılan kantincilik, bulaşıkçılık ve yapılan diğer gereksiz işler hariç). Bizim okuduğumuz 4 seneye gelince, biz bu 4 sene boyunca herhangi bir askeri eğitim görmüyoruz ki bize de 3 haftalık olsun ve ben şahsende üniversite hayatım boyunca askeri eğitim görüp hayatımın zehir olmasını da istemem. Yanlış anlaşılma da olmasın ben bizim sistemi de savunmuyorum 1 yıllık askerliğe de karşıyım ben, ama 3 aylık periyotlarla askerlik yapıp hayatımın akışını bozmaktansa tek seferde 1 yıl askerliğimi yapar kurtulurum(Her ne kadar yapmak istemesemde sistemde olan yanlışlık(bana göre) yüzünden yapmak zorundayım).

. . . Zaman ilerliyor peki ya biz? . . .

devil_wears_prada
devil_wears_prada kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Terbiyeme yakissa "F.ck the military" derdim ama diyemiyorum iste,n'apalim burasi Turkiye...

alp3r3n
alp3r3n kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Terbiyen olsa böyle birşey düşünmezsin bile ayıp yani...

MaSteR
Gönderiler:

Bu konuda TARAF gazetesinin bugünkü manşetine bakın diyorum, başka bir şey de demiyorum...

GözüLÜK
GözüLÜK kullanıcısının resmi
Gönderiler:

arkadaşlar lütfen karşılıklı olarak tartışmayın.. Bu arada master o manşeti bulamadım burada paylaşabilir misin?

alp3r3n
alp3r3n kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Öcalan'ı neden dikkate alalım ki Master iki öcalan lafına askere düşman mı olalım hemen...

Kastettiğin manşet değil sürmanşetti sanırım...

http://gazete.netgazete.com/Gazete/taraf.jpg

MaSteR
Gönderiler:

Ben askere düşman olalım demedim ki.

Ayrıca Öcalan'ı neden mi dikkate alalım? Smile Sence...

Ayırca manşet olayına açıklık getirdiğin için çok teşekkür ederim, ben dikkat etmemişim. Gerçekten çok gerekli bir bilgi düzeltmesi oldu...

MaSteR
Gönderiler:

http://gazete.netgazete.com/Arsiv.aspx açılacak sayfada tarih ve gazete ismi seçenekleri var. 24.11.2011 Taraf'a bakabilirsin gözülük...

devil_wears_prada
devil_wears_prada kullanıcısının resmi
Gönderiler:

alp3r3n yazmış:
Terbiyen olsa böyle birşey düşünmezsin bile ayıp yani...

Hı hı çok biliosun sen, ben birşeyi sadece düşündüğüm için terbiyesiz oluyorken şınav çekerken yere düştü diye askere donunu çıkarttıran komutan, askeri köle gibi kullanıp karısının ayakkabılarını boyatmaya kalkıcak kadar aşağılık olup bunu da vatan hizmeti diye sizin gibilere yutturan asker terbiyesiz olmuyor öyle değil mi ?

senin gibi çizme kafalılar olduğu için bu adamlar bu kadar tepemizde değil mi zaten ?