Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

Jaguarlı Öğrenci Temsilcisi

23 posts / 0 new
Son gönderi
GözüLÜK
GözüLÜK kullanıcısının resmi
Gönderiler:
Jaguarlı Öğrenci Temsilcisi

Haberi aşağıya aktarıyorum.. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öğrenci temsilcilerine verdiği yemeğe Jaguar marka otomobiliyle gelen Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Yasin Altınel, bazı gazetelere açıklamalarda bulundu.

Altınel, arabası nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

Alper Yasin Altınel “Jaguar marka arabam, 4 yıllık arabam. Ne ile gideyim? Çankaya Köşkü’ne çıkıyorum. Makama saygının gereği. Takım elbiseyi de protokol gereği giydim” dedi.

Kaynak: NTVMSNBC

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

kendisi Ali Naci'nin çok samimi arkadaşıdır Smile)

YK.

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Benim maddi durumun iyi olsaydı Köşk'ün yakınına kadar değil, içine kadar giderdim. Bu da Alper'in benden çok daha düşünceli biri olduğu anlamına geliyor.

İnsanların maddi durumu ile yaptıkları işleri kıyaslamak anca bizim basınımıza yakışırdı zaten. Bir tanesi çıkıp da üniversitesi için yaptıklarını anlatsa tamam diyeceğim. Hiç birinde arabanın fotoğrafı bile yokken sanki yüzlerce bin dolarlık bir arabaymış gibi anlatılması gerçekten bir üniversite öğrencisi için ağır olmuştur.

Daha iş hayatına atılmadan bu kadar üzerine gidilmesi, bir insanın hayatını nasıl etkileyeceğini bilmeyecek kadar cahildir bizim basınımız.

Ayrıca bu konuda açıklama yapan Bilkent Üniversitesi Rektör yardımcısını da her ne kadar bir hocamız olsa da kınıyorum. Kendi öğrencisine sahip çıkacağına, basının diline dolayan böyle bir açıklama kendisi için büyük talihsizliktir.

Evet benim çok sevdiğim bir arkadaşım, kardeşimdir Alper. Onu tanıdığım için içim çok rahat ve tanıdığım için gerçekten çok şanslıyım.

Çok fazla destek aldığını biliyorum ve bir kez daha buradan söylüyorum her zaman yanında olduğumu. İnşallah daha güzel arabaların olur kardeşim...

EE
EE kullanıcısının resmi
Gönderiler:

MaSteR yazmış:
Ayrıca bu konuda açıklama yapan Bilkent Üniversitesi Rektör yardımcısını da her ne kadar bir hocamız olsa da kınıyorum. Kendi öğrencisine sahip çıkacağına, basının diline dolayan böyle bir açıklama kendisi için büyük talihsizliktir.

Ben de Kursat Hoca'yi cok iyi tanirim ve boyle birsey soylemeyecegini bilirim. Medyanin soylenenleri epey carpittigini teyit ettim. Arkadaslar, lutfen her okudugunuza inanmayin.

Universite idaresinin ogrenci konseyi baskanini gorevden almasi soz konusu olamaz. Ancak ogrenciler kendisini geri cagirabilir.

mrgkhnshn
mrgkhnshn kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bu tarz tartışmaların olması bile üzücü. Kimin ne marka otomobile bindiği bizleri neden ilgilendirir ki? O zaman özel hayatlarındaki harcamalara bakıp bir çok vekilin ve bakanın istifasını isteyelim Türkiye genelini temsil etmiyor diye. Saçma. Komik.

Oleg
Oleg kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Kişinin Jaguar'ı olabilir uçağı da olabilir orası beni ilgilendirmez. Fakat bu öğrenci,öğrenci sorunlarını nasıl anlatabilecek yaşamadığı belli şu durumdan. Aklıma Hüsnü Özyeğin'in tanıtımda söylediği şu söz aklıma geldi: Öğrencilerimizi yazın Doğu Anadolu'ya göndereceğiz ki oraları da öğrensinler. Doğu'yu görmeyen ve orada yaşamayan kişi iş hayatında yönetici olarak nasıl başarılı olacak. Başarılı olabilmenin şartlarında biri de ülkenin bütün şartlarını bilmektir...

Peki buna göre o temsilcinin öğrenci sorunlarından bahsedebilmesi mümkün müdür? Ayrıca şunu da unutmamak gerek ki Bilkent'in öğrenci temsilcisi direk söylemleri ile gözümde itici bir yer edinmiştir. Kavgaya davet eder gibi Bilkent'e davet etti c.başkanının davetinin çıkışında gazetecileri..

Master senin çok yakın arkadaşın olabilir.. Orasını bilemem ben medyaya karşı yapmış olduğu açıklamalar ile değerlendirme yapıyorum

MaSteR
Gönderiler:

Ne yani insanın maddi durumu çok iyi olunca öğrenci sıkıntılarını bilemez mi diyorsun yani... Sana bu konuda gülüyorum oleg...

İnsanın illa doğuya gitmesi veya fakirlik çekmesi gerekmiyor başarılı olabilmesi için, Hüsnü Özyeğin'e de katılmıyorum bu konuda. Ayrıca o insanın geçmişi hakkında da hiç birşey bilmiyorsun... Belki zenginlik içinde doğmadı sonra iyi oldu maddi durumu nereden bilebilirsin ki?

Bilkent başkanı vakıf üniversitesi sorunlarını anlatır, ODTÜ başkanı devlet üniversitelerinin... Her şeyin dengesi var... Cumhurbaşkanı çağırınca ben öğrenci sıkıntılarını bilmiyorum deyip gitmese miydi yani?

Bu konuda daveti eleştirebilirsin, "Neden Bilkent başkanı davet edilmiş" diye ama Bilkent başkanını eleştiremezsin çünkü o davet edilen!

Oleg
Gönderiler:

Ekmek yoksa pasta yesinler diye çok klasikleşmiş bir söz var biliyorsun ki. Burada ne demek istediği de açık bu sözün ondan dolayı diyorum...

Vakıf ve devlet üniversitelerin arasında tabi ki fark var bunu kabul ediyorum. Fakat bugün bence ortak nokta daha fazla. O da hem devletin hem de vakıf üniversitelerin Dünya'da ilk 2000 içinde yer almayışıdır sanırım. Bu konuda Bilkent'i de kutlamak lazım çünkü Türkiye'den ilk 200 e giren tek üniversite orası. Bunun oturulup tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Fakat eminim ki her tartışma olduğu gibi burada da belli bir süre sonra idolojik bir kavgaya dönüşecek. Birileri çıkacak AKP'yi suçlayacak,AKP diğerlerini suçlayacak ve bu kavga her zaman olduğu gibi devam edecek..

Burada daveti neden eleştireyim. Çoğu kişi vakıf üniversitesinin bir faydası olmaz zhiniyetinde olduğunu da biliyorum orada ama şunu diyebilirim ki bu ülkede ciddi şeyler yapmaya çalışan akademisyenlerin bir çoğu vakıf üniversitelerinde.. Demek ki burada bir sıkıntı yok. Sadece o insanlar idolojik davranıyorlar o kadar. Burada daveti eleştirmenin pek bir mantığını görmüyorum.

MaSteR
Gönderiler:

Oleg yazmış:
Ekmek yoksa pasta yesinler diye çok klasikleşmiş bir söz var biliyorsun ki. Burada ne demek istediği de açık bu sözün ondan dolayı diyorum...

Vakıf ve devlet üniversitelerin arasında tabi ki fark var bunu kabul ediyorum. Fakat bugün bence ortak nokta daha fazla. O da hem devletin hem de vakıf üniversitelerin Dünya'da ilk 2000 içinde yer almayışıdır sanırım. Bu konuda Bilkent'i de kutlamak lazım çünkü Türkiye'den ilk 200 e giren tek üniversite orası. Bunun oturulup tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Fakat eminim ki her tartışma olduğu gibi burada da belli bir süre sonra idolojik bir kavgaya dönüşecek. Birileri çıkacak AKP'yi suçlayacak,AKP diğerlerini suçlayacak ve bu kavga her zaman olduğu gibi devam edecek..

Burada daveti neden eleştireyim. Çoğu kişi vakıf üniversitesinin bir faydası olmaz zhiniyetinde olduğunu da biliyorum orada ama şunu diyebilirim ki bu ülkede ciddi şeyler yapmaya çalışan akademisyenlerin bir çoğu vakıf üniversitelerinde.. Demek ki burada bir sıkıntı yok. Sadece o insanlar idolojik davranıyorlar o kadar. Burada daveti eleştirmenin pek bir mantığını görmüyorum.

Benim yazdığıma en ufak bir cevap göremedim burada... Sen o insanın öğrenci sorunlarından bahsedemeyeceğini söylemişsin, bende bahsedebileceğini anlattım... Şimdi vakıf üniversitelerine atlamışsın... Konuyu dağıtma arkadaşım Smile

Oleg
Gönderiler:

MaSteR yazmış:
Oleg yazmış:

Benim yazdığıma en ufak bir cevap göremedim burada... Sen o insanın öğrenci sorunlarından bahsedemeyeceğini söylemişsin, bende bahsedebileceğini anlattım... Şimdi vakıf üniversitelerine atlamışsın... Konuyu dağıtma arkadaşım Smile

İlk cümle ile görüşümü beyan etmiştim.. Bunun sonucunda şu doğru ya da yanlış yok herkesin görüşü var sonuçta. Sana göre doğrudur bana göre yanlıştır Smile

Ziyaretçi
Ziyaretçi kullanıcısının resmi

görgüsüzlük başka şey hocam

MaSteR
Gönderiler:

Ziyaretçi yazmış:
görgüsüzlük başka şey hocam

Neye dayanarak böyle bir şey söyleyebiliyorsun?

Köşkün kapısına kadar gidip, kapısını mı açtırmış şoförüne yada çıkıp benim Jaguarım var deyip gazetecilerin gözünün önünden mi geçmiş?

Ziyaretçi

şuna dayanarak. zaten gergin bir zamanda ve asgari ücretin 679 TL olduğu ve işsizliğin rekorlar kırdığı, yoksulluğun 10 milyonu aşann bir ülke de yaşıyoruz.

eğer jaguarımla kendimi basına malzeme yaparsam, liberal demokratım ileride siyasete de gireceğim dersem gelecek eleştiriye de şikayet etmemem gerekir.

Ziyaretçi

Madem o kadar efendi yada görgülü neden jaguar ile gidiyor binsin taksiye gitsin. Sırf sansasyon yaratmaya çalışıyor aksini iddaa eden anca kendini avutuyor...

MaSteR
Gönderiler:

1. İşsizliğin rekor falan kırdığı yok şu anda, ayrıca zaman neden gerginmiş? Altı boş laflar söyleme bence.

2. İnsanların gelir seviyesinde farklılık her zaman vardı ve hep olacaktır da. Sen, ben otobüse biner geliriz okula, başkası mercedes, bmw veya jaguarla. Onların maddi durumlarının iyi olması bizim gibi yaşamalarını mı gerektiriyor. Senin araban olsa otobüse biner misin?

3. Kimse kendini basına malzeme yapmaz, yapamaz. Basın isterse o kişiyi kendine malzeme yapar.

4. Adam bas bas bağırıyor arabayla gitmedim köşke diye. Belli bir yere kadar geldim oradan taksiyle geçtim diyor. Tam da senin dediğin gibi. Zaten bir tane bile gazetede veya haberde de arabanın neye benzediğini gösteren en ufak bir fotoğraf yok! Yani bu ne demek oluyor? Köşke Jaguar'ıyla falan gitmemiş.

Ziyaretçi

İster jaguarla gider köşke, ister tahtırevanla... Ve fakat, ne ilginçtir ki jaguar marka araba, türk siyasi tarihine şöyle ya da böyle damgasını vurmuştur... Bakınız; "DAVULU DELEN JAGUAR PARTİSİ"

Ziyaretçi

1. nereye gitsem ve kiminle konuşsam işsizlikten dem vuruyorlar.. tuik (oynanmış) rakamlarına göre şu anda %14 (rekor da burada http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=192178)

aynı ülkede yaşadığımızdan emin olmaya çalışıyorum yoksa ben mi çok haber okuyorum. gergin bir ülkede yaşıyoruz dedim sebebi açık.. devamlı bölünme sıkıntısı yaşayan, askerleri şehit olan, yargı ile hükümet, asker ile hükümet (eskidendi) devamlı çekişme ve küfürleşme halindeyken, yoksulluğun yunanistan nüfusunun aştığı bir ülkede yaşıyoruz (alın size zaman gazetesinden kanıt http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1075343 onlar bile bu rakamları verebiliyor ve bu rakam şu anda daha çok arttı ayrıca sadece krizde bu rakamlar çıkmadı organik bir büyüme bu).. yani çok mutlu (!) huzurlu bir ülke de yaşıyoruz.. öyle değil mi?

2. ben otobüse binen biriyim. gayet mutluyum. kimsenin parasında bindiği arabada gözüm yok.

3. eğer muhabirlerin olduğu yere gidipte röportaj veripte arabanızdan bahsederseniz bu kendinizi basına malzeme yapmaktır. (http://www.haberturk.com/yasam/haber/589366-koske-jaguarla-giden-ogrenci)

4. adam eğer jaguarım var bende liberal demokratım siyasetede gireceğim demeseydi ne tepki görürdü ne de bu kadar sorun olurdu..

ben de tepki verenlerde bu adamın parasında arabasında gözü yok ama bu şekilde söylev yaparsanız eleştirileri duymak zorunda kalırsınız..

MaSteR
Gönderiler:

Bende nereye gitsem kimle konuşsam güzel iş bulamamaktan dem vuruyorlar... İşsizlik oranı şu anda Türkiye %10-11 civarında ve ben bu oranı 3 e ayırıyorum;
1- iş beğenmeyenler %30
2- kalifiye olmayanlar %30
3- gerçek işsizler %40

Bence Türkiye'de ciddi bir işsizlik sıkıntısı yoktur, ama iyi iş ve kalifiye eleman sayısı çok azdır.

Yoksulluk Yunanistan Nüfusunu geçti demişsin.Tam 150 tane ülkeden fazla maalesef yoksul sayımız. Bırak bu gazete haberi tarzı söylemleri.

Aslında haklısın, yoksullarımız çok maalesef ama bugüne kadar ne zaman az oldu ki? Ayrıca, artan eğitim olanaklarıyla kısa sürede bu sayı azalacaktır.

Ben sana arabasında gözün var demedim. Araban olsa dedim...

Ayrıca merak ettiğim, o mu demiş "Jaguar'la geldim köşke" diye. Bir gazeteci gelip sormuş "Jaguar arabanız var diye duyduk!" diye, ondan sonra o açıklamayı yapmış. Durup dururken çıkıp "Jaguar'ım var" dediğini mi düşünüyorsun yani? Smile

Siyaset Bilimi okuyan bir adam için bence en doğal söylemdir siyasete gireceğim demek! Bende yönetici olmak istiyorum. İlginç geldi mi? Smile

Ziyaretçi

başta dediniz ki boş söylevin var boş boş konuşuyorsun, ne karışıkmış biz son derece mutlu bir ülkede yaşıyoruz... kaynak gösterince bundan geri döndünüz..

şimdi bana demişsiniz ki bırak bu gazete haberi tarzı söylemleri demişsiniz.. sonra kendiniz 150 ülkenin nüfusundan fazla demişsiniz..

buradaki çelişkilere hiç bakmıyorum Smile

şu anda oynanan rakamlar ile işsizlik rakamlarına 11.3'e ancak inebiliyorlar.. tıpkı ülkemizde enflasyon yok rakamları gibi (!)..

manchester üniversitesinde master yapmış bir inşaat mühendisi 800 TL ile başlıyor ve ulaşım masraflarıda katlanınca geçinemiyor (hadi onu geçin sadece istanbul'da en düşük kiranın 500 TL dolaylarında (aidat hariç)).. patron diyor ki bırakırsan bırak aynı paraya çalışacak daha çok adam bulurum.. bu mantıkta bir ülkede insanlar işlerini beğenmiyor demeniz mantıklı değil.. eğer ülkede işsizlik sorunu olmasaydı yapılan her ankette (farklı farklı kurumların), pastanın büyük dilimini bu madde almazdı değil mi?

ayrıca yazdıklarınız sizin kendi düşünceniz.. bunlara dayanarak sağlıklı veri ortaya koyamazsınız..

12 milyon 750 bin aç insan.. siz açlık ne demek onu biliyormusunuz bilmiyorum fakat ben köşesinden geçtim (zaten allahta geçirtmesin).. şöyle düşünün aç insan karının doyurmaktan başka hiçbir şeyi düşünmez.. bu sayı korkunç.. bir devlet eğer bu sayısıyı kontrol altına alamıyorsa büyüklüğünden bahsetmek gülünç olur..

tüik raporlarında yazan "eğitim artarsa yoksulluk düşer" demek çözüm değil.. bunu anlatmanının yeri de burası değil (sıkıcı şekilde uzun olur)..

eğer işsizlik kontrol altına alınırsa, yoksulluk kontrol altına alınırsa eğitim çözülür.. başka yolu yok.. ülkenin durumu bu..

benim arabam olsa ve davet edilsem, öyle bir arabam var ise taksiye verecek paramda var demektir.. cevabım açık.. hiç bir gazetecinin aklında da arabası var diye gelmez değil mi? Smile o gazeteciler nerden duymuşlar? Smile

sorun şu galiba, neden basına malzeme oldu? eğer böyle bir ülkede öyle ortamda (bir gün öncesinde odtüyü hatırlayın) çıkıpta ben "liberal demokratım" siyasete gireceğim, jaguarımda var ama anadolu çocuğuyum aynı zamanda da okulumuzdaki kahve fiyatlarını büyük mücadele sonucu indirdik, derseniz, sonuçta doğaldır Smile

MaSteR
Gönderiler:

İroniden anlamayan biri olduğunu görmek gerçekten güldürdü beni bu saatte... Dur açıklayayım, sen Yunanistan demişsin, nüfusu 11 milyon civarı, bende dedim ki bir tek Yunanistan'a takılma nüfusu ondan az olan 150 ülke daha var... Biz buna ironi diyoruz Wink

Manchester Üniversite'sinde master yapmış olabilir biri parayı basıp. Demek ki kendine bir şeyler katamamış ki 800 liraya çalışıyor. Ayrıca bu tarz örnekler geneli yansıtmaz. Benim de arkadaşım var bir vakıf üniversitesinden parayla okuyup 2.5-3.0 civarı bir ortalamala mezun oldu, şimdi 2500 TL ye işe başladı. Öyle sağda solda master yapmayla olmuyor bu işler. Ayrıca ben sana bir sürü Boğaziçi bölüm birincisi işsiz de anlatabilirim ama bunlar değerlendirilecek örnek değil. Ayrıca ben sadece kalifiye eleman yok demedim, ayrıca iyi iş sayısı da az dedim. Ayrıca eğer ben üniversite öğrencisiyken ayda 1000 lira kazanabilecek işler bulabildiysem, o arkadaş biraz bu konuda beceriksizmiş derim.

Türkiye'de 12 milyon aç neye göre var? Yani 12 milyon insan ekmek mi bulamıyor yemeğe? Eğer açlık sınırı falan dersen, biz 3 kişilik bir aileyiz ve aylık gelirimiz 1500 lira. Biz de aç veya yoksul sınıfına giriyoruzdur herhalde bu miktarla ama ben nedense hiçte öyle hissetmiyorum!

Ben küçüklüğümde hatırlarım, her gazetede en az 1 tane canavar karikatürü vardı. Enflasyon için, ama artık o canavar gerçekten yok. Eğer sen varlığına inanmak istiyorsan devam et Smile

Bu araba konusunda anlaşamayacağız. Benim arabam olsa kapısına kadar giderdim Smile

Ziyaretçi

tuik demişki 13 milyona yakın yoksul var.. eğlenceli bir konu olmadığı için ironi yapmak, ne bileyim ya olmadı sanki.

ben tespit yapınca, kanıt arıyorum diyorsunuz ama siz tespit yapıyorsunuz Smile

o arkadaş parayı basıp gitmedi, derecesi ile burslu gitti.. ülkemizin standartları düşük, benim kanıtım bayaa var.. Smile

o karikatürleri şimdi görmememiz doğal çünkü özgürlük kısıtlı yani istediğiniz gibi düşüncelerinizi ifade edemiyorsunuz (bunu ben demiyorum abd'li bir kurumun açıklaması)..

o canavarı hesaplamak için eğer flüt, lens, epilasyon cihazı, pinpon topu, mp3 çalar, pijama, telefon onarımı, boş cd, mendil, kolanya, cips, hac ücreti, şans oyunları, veteriner ücreti, vcd-dvd, at yarışı, yazıcı, bıçak, bulaşık bezi, telefon kartı, elektrikli küçük ev aletleri, sağlık sigortası, tayyör, bebek bezi, şoförlük kursu, şemsiye gibi hayati ihtiyaçlarımız için sürekli satın almamımız gerekli olan eşyaları kullanırsak bu sonuç doğal..

benzin 4 lirayı aşmışken, ekmek zamlanıyorken (benzin fiyatlarına gelen zam ile sebzeninde fiyatı artıyor bkz.pazarlar) et zaten çok pahalıyken ben açıkçası enflasyon yok olayını pek algılayamadım Smile

bir de pırlantadan ve servet vergilerinin alınmamasını da pek anlayamıyorum Smile

Führer
Führer kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Bırakın aranızda tartışmayı ya.
Para biriktirelim aramızda Gçökhan'a da bir Jaguar alalım, kapansın bu konu da burada. Smile

MaSteR
Gönderiler:

Sistemi istediğin kadar eleştir bir şey demem...

Ama ben o Manchester'da okuyan arkadaşın hikayesine hiç inanmadım kusura bakma... Bir adam derece yapıp gidip orada okuyacak ve gelip burada 800 TL ile işe başlayacak... Yani arkadaşın benim bilmediğim çok büyük bir özelliği(!) olmalı...

Ayrıca bu zamlar konusunda "benzin" gerçekten abartılmış durumda, ama ekmek sebze, meyve fiyatlarında öyle gözle görülür hiç bir artış yok. (Baktım pazarlar) Yaklaşık 4 seneden beri evin pazar alışverişini ben yapıyorum Wink

Bu ülke zamanında ne krizler gördü geçirdi, şuan ki durumumuza sen yat kalk dua et derim... Allah aratmasın...

Ayrıca bu enflasyon konusunda saydığın "hayati ürünler"in özellikle çok dikkatimi çekti... Şans oyunları ve at yarışı yorum yok...
Ayrıca enflasyon hesaplanırken herkes tarafından ve sürekli tüketilen ürünler baz alınır. Et,yağ,süt,meyve-sebze vs.
Bu ürünlerin neredeyse hepsini 3-5 yılda bir alır insan...