Manşet

Final Sınav Tarihleri

Final Sınav Tarihleri

Lisans programlarının final sınavlarının tarihleri açıklanmıştır. DEVAMINI OKU »

SBSS Başladı

SBSS Başladı

SELI BUDDY SUPPORT SYSTEM ile hazırlık öğrencileri çok daha kolay İngilizce öğrenebilecek DEVAMINI OKU »

Bölüm Temsilciliği

Bölüm Temsilciliği

Yenilenen ozyegin.org ta bölümünüzün temsilcisi olmak ister misiniz? DEVAMINI OKU »

YGA(Young Guru Academy)??

8 posts / 0 new
Son gönderi
volkan
volkan kullanıcısının resmi
Gönderiler:
YGA(Young Guru Academy)??

MERHABA
Young Guru Academy(YGA) HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN BİRİLERİ VARSA BANA BU KONU HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

TEŞEKKÜRLER

TEŞEKKÜRLER
Volkan YILDIRIM

Joseph
Joseph kullanıcısının resmi
Gönderiler:

www.yga.org.tr'den her türlü bilgiyi alabilirsin, ancak ekleyecek olursam;

Eş başkanı okulumuzda Social Responsibility adlı bir ders veriyor, sanırım 2 kredilik bir ders. Çok ilginç birisi kendisi, tanışmakta konuşmakta yarar var. Ayrıca geçen sene düzenlenen seminerlerinde Erhan Hoca da bir sunum yapmıştı, buna şov da diyebiliriz. Ancak sinirlerimi alt üst eden bir konu var. YGA seminerlerine sınırlı sayıda kişi kabul edildi, bunun için de bir anketle seçim yapıldı. Hayat felsefeniz, kariyer planlarınızla ilgili sorular sorulmuştu. O kadar sosyal sorumlu bir adam olarak bu seçmelerde kabul edilmedim. Ne yani, yemeden içmeden insanlara yardım eden, sadece toplumu düşünen bir adam mı olmam gerekiyor dedim kendi kendime. Etrafımda sorulan sorularda en olmadık şıkları işaretleyerek cevap veren tipleri gördükçe, herkes sallamış anlaşılan dedim kendi kendime. En azından yalan söyleyerek o konferansa katılan elemanları hatırladıkça ne kadar da socially responsible arkadaşlar diyerek iç geçiriyorum..Açıkçası bu olaydan sonra da soğudum bu YGA muhabbetinden. Ama herşeye rağmen öneririm, aktif olunup değişik bir çevre edinebilirsin. En azından sosyal sorumluluklarımı yerine getirecek bir adım atıyorum dersin, iç huzurunu kazanırsın Smile

YK.

volkan
volkan kullanıcısının resmi
Gönderiler:

vallaha haklısın:D:D:D:ayrıca evet 50 bin kişi başvurup da 1800 kişinin seçilmesi biraz enteresan hadi onu geçelim bende elemelerin pek sağlıklı bir karar alınıp seçildiğini düşünmüyorum ....

TEŞEKKÜRLER
Volkan YILDIRIM

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Kesinlikle başvuru formunda en sorumlu 1800 değil, en iyi edebiyat yapan 1800 gidiyor.

mrgkhnshn
mrgkhnshn kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Ben de geçen sene ilk elemeleri geçip Erhan hocanın muhteşem performansını canlı izleyenlerdenim. 2. elemelere seçilemedim. Ne oldu? sosyal sorumluluktan mı soğudum? kesinlikle hayır. aksine çok iyi motive olmuş insanları yerinde görebilmek gelecek için beni mutlu etti ve bu konuda tüm güçleriyle çabalayan insanları gördükçe benim de hevesim arttı. Zaten elemelerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda onlar da şüpheliler ve durumun farkındalar. Ama bie şekilde elemek lazım. ÖSS de sağlıklı değil ama bir seçenek işte. En iyi edebiyat yapan gidiyor kısmında biraz haklılık payın var Master ama sen şimdiye kadar yaptıklarını ve yapmak istediklerini güzelce anlatmazsan adam seni nasıl seçecek ki. Kısacası Volkan'cım sosyal sorumluluk iyidir,gereklidir. YGA güzel bir oluşum ve şansını denemelisin. Olmazsa da yola devam yani

MaSteR
MaSteR kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Ben oraya giden birkaç kişiden biliyorum. Tabiki de giden 1800 kişi için demiyorum bunu mrgkhnshn. Ama sosyal sorumluluk nedir bunu bile daha tam olarak bilmeyen ve sorsan anlatamayan kişilerin gittiğini görünce böyle bir izlenime kapıldım... Ama dediğin gibi tabiki de sosyal sorumluluk YGA'dan ibaret değildir. Yaşlı bir teyzenin pazar çantalarını taşımak bile bunun için yeterli Wink

kubrick
kubrick kullanıcısının resmi
Gönderiler:

geçen yıllardaki konferansta bizim okuldan 6 kişiydik sanırım; diğer 1800 kişiyi bilmiyorum ama 6 kişinin hepsi de yaklaşık aynı çizgide giden insanlardık; ortak bir nokta vardı.
Anladığım kadarıyla bu kuruluşun amacı; ne kadar çok sosyal sorumluluk projesinde bulunduğundan ziyade sende yardımlaşma isteği ve iradesini sezebilmek. Geçen sene bizzat katıldığım ilkokul seanslarında moderatörlük yapan arkadaşlara baktım da, gerçekten bir çok aşamalardan geçip oraya geldikleri belliydi ve hepsinde(5 kişi vardı benim gittiğim okulda) aynı bilinçliliği görebiliyordun.

Tabi Young Guru Academy, "social responsibility" yolunda atılacak bir adım sadece, denemeye değer diyorum, ilk başvurunda seçilmezsen bidaha dene derim ben zira şu anki eş başkan Gökhan Meriçliler de ilk başvurusunda konferansa dahi gidememiş; tekrar denemiş ve şu anda Young Guru Academy'nin eş başkanı...

Oleg
Oleg kullanıcısının resmi
Gönderiler:

Arkadaşlar YGA yanında bir de SOGLA var ve bu sene belirlediği 4 üniversitede ki öğrencilerden başvuruları alacak. ÖzÜ bu 4 üniversiteden biri Smile başvurmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten ulaşabilir
http://sogla.org/index.php/component/content/article/119