Üye Girişi
Haftanın En İyileri
- emreışık (8)
- MaSteR (6)
- Oleg (4)
- EE (4)
- mrgkhnshn (2)
- His (1)
- coldboy (1)
- merth (1)
Top 500
- Yorum yazmak için giriş yapın veya kayıt olun
Sevgili Ortaklar, bu aralar dunyadaki ilk 500 universite ile ilgili bir makale yazmaya calisiyorum (kriterler nelerdir, kimler girer, neden Turk universitesi giremez, girmek onemli midir, fakulte siralamasi, bolum siralamasi vs.). Bu konu ile ilgilenirseniz bu da bir forum (veya sunum) konusu olabilir. Bu makaleyi gecen seneki "universite secim rehberi" gibi bir booklete cevirecegiz insallah, ve tanitima gelenlere dagitacagiz.
kriterler,vs hakkında pek bilgim olmadığından yapılacak forumu veya sunumu heyecanla bekliyorum.yakın bı tarıhte mı olacak?ya da forumun olabılecegı zaman aralıgı bellı mı kafanızda?cunku bu tarz seyler okulumuzda genelde 1-2 gun onceden haber verılıyor ve bazen planlarımız olduğu için katılamıyorum.(mesela bugunku toplantıya 2 hafta onceden bı arkadasımla randevulastıgım ıcın katılamadım.)
Tarih belli degil. Genc Bakisa bakis forumunu bir hafta onceden duyurduk (ama Genc Bakisin kendisini 2 gun onceden duyurmustuk--for obvious reasons). Bunu da en az bir hafta onceden duyururuz.
Master, zaten bu sunum da krietrleri tanitacak ve olcutlere bakacak. Isteyen kafasina gore kriter koyar ve bir numara olur. Ben dunyada gecerli olan siralamalardan bahsediyorum.
en gecerli sıralamalardan biri mezunlar ne alemde sorusunun cevabı olur mu hocam?ve/veya nasıl staj olanakları saglıyor?staj konusunda büyük ortak sagolsun avantajlı görünüyoruz 
Özellikle Tanıtım Ekibi olarak çok faydalanacağımızı düşünüyorum. Gittiğimiz liselerde biz de bu kriterlerden bahsederiz. Her nekadar hocam kitapçık olarak hazırlasa da, okumaktan korktuğumuz(!) için sözlü olarak daha etkili oluyor.
hocam bildiğim kadarıyla yayınlanan maklae sayısı , hocaların aldığı ödüller,mezunalrın başarısı..... hatta geçenlerde bir gazetede en çok dolar milyarderine sahip okullar diye bile bir top 10 sıralaması yapılmıştı 
Bir de hocam kesin haberiniz vardır ama bir de buraya bakabilrisiniz...
http://www.turkishstudent.com.tr/index.php?option=com_content&view=artic...
bildiğim kadarıyla bu araştırmayı yapan ve açıklayan merci tek notada değil..mesela geçen seneki ilk 500'ü açıklayan kaynak Çin menşe'liydi..
Bu konuya iyi bir giris icin asagidaki sayfayi oneririm:
http://en.wikipedia.org/wiki/Academic_Ranking_of_World_Universities
Dunyada kabul goren 3 ranking var:
1) www.arwu.org (Jiatong Univ)
2) Times Higher Education QS www.topuniversities.com
3) Webometrics -- www.webometrics.info/
Devami benim makalede... 

http://www.turkishstudent.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=99
Su alintilara bakin:
İstanbul Üniversitesi sistemli, yapıcı ve ilerici çalışmalarının meyvelerini almaya devam ediyor.
Bilimsel, akademik başarılarının yanı sıra kültürel-sanatsal ve sportif başarıları ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul Üniversitesi 555 yıllık köklü geçmişiyle ‘üniversite’ deyince akla gelen ilk kavram olmaya devam ediyor.
... ve bu yaziyi kimin yazdigini tahmin edin. 
Benim yazacagim objektif/yari-bilimsel birsey olacak. Boyle bariz reklam degil.
Kesin İÜ rektörü kaleme almıştır, ya da kurumsal iletişimi.. 
Abbas Güçlü:)

http://www.turkishstudent.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=158&Itemid=99
Su alintilara bakin:
İstanbul Üniversitesi sistemli, yapıcı ve ilerici çalışmalarının meyvelerini almaya devam ediyor.
Bilimsel, akademik başarılarının yanı sıra kültürel-sanatsal ve sportif başarıları ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul Üniversitesi 555 yıllık köklü geçmişiyle ‘üniversite’ deyince akla gelen ilk kavram olmaya devam ediyor.
... ve bu yaziyi kimin yazdigini tahmin edin. 
Benim yazacagim objektif/yari-bilimsel birsey olacak. Boyle bariz reklam degil.
hocam ben linki ordaki ilk 100 listesindeki kriterler için koymuştum
( çünkü çok önceden bakmıştım o siteye) 
biz sizden daha objektif bir yazı bekliyoruz 

Hocam üniversitelerin yaşları, bölüm sayıları, öğrenci sayıları, kendi ülkesi içindeki tercih edilme oranı bunların hepsi farklı kriter bildiğiniz gibi. Mesela ben Fatih Üniversitesi Türkiye'de 1 numara dediklerini duymuştum orada okurken. Allah Allah nasıl olur falan derken o sene yayınlanan makale sayısına göre dediler, ayrıca Fen Fakültesi labratuarlarının kaliteside Türkiye'de ilk sıralardaymış. Yani top 500 derken belki 500 farklı top 500 list çıkartılabilir.
Ama bana göre iyi üniversite okuyan öğrencilerinin yüzde kaçı okulundan memnun sorusuna cevaptır. Buda tüm üniversitelerde yüzde yüz katılımla yapılacak bir survey demektir yani imkansızdır. Bu sebeble bence akademik düşünmek daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
if you want an advice, death is enough...